Terörist cenazesi getirilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Terörist cenazesi getirilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2006 00:06

Güneydoğu’da öldürülen PKK’lıların cenazelerinde çıkan olaylar üzerine, devlet sert tedbirlere hazırlanıyor. Bundan böyle, dağlarda öldürülen teröristlerin cenazelerinin helikopter ve askeri araçlarla getirilerek ailelerine teslim edilmeyecek.

Haberin Devamı

Bu yöndeki uygulamaya son verildi. Bunun ilk uygulaması Şırnak’ta öldürülen teröristlerle başladı. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nun toplantısında, teröristlerin cenaze namazının kılınmaması üzerinde de duruldu. Bir yetkili şunları söyledi:

"Askeri helikopter ya da askeri araçlarla teröristlerin cenazeleri getirilip ailelerine teslim ediliyordu. Ancak görüldü ki bu uygulama istismar ediliyor. Her cenaze töreni sırasında olaylar çıkıyor, kamu binalarına saldırılar yapılıyor, esnafın işyerlerini kapatması isteniyor, vatandaş PKK bezleri, örgütünün elebaşının fotoğraflarıyla katılmaya zorlanıyor. Ailelerinin sahiplenmediği bu cenazeleri, örgüt sahipleniyor ve tamamen propaganda amaçlı olarak kullanıyor. Bundan böyle, cenazelerin askerler tarafından teslim edilmesi uygulamasına son veriliyor."

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 87. maddesinin "otopsi"yle ilgili olduğunu hatırlatan yetkililer, otopsi için cenazenin helikopter ya da araçlarla getirilmesi gibi bir hükmün yer almadığını, cenazeleri getirmek gibi bir görevlerinin olmadığını belirtti. Yetkililer , "zorunluluk olduğunda otopsi işlemi bir hekim tarafından da yapılabilir" hükmüne dayanarak, otopsinin dağda yapılması uygulamasına geçileceğini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!