403 yıl hapsi istendi

Güncelleme Tarihi:

403 yıl hapsi istendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2010 00:00

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Karargâh Evleri soruşturmasının eski savcısı Hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok’un da aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 17 sanık hakkında sahte çürük raporu soruşturmasında dava açıldı.

İstanbul Özel Yetkili Savcısı Hikmet Usta’nın hazırladığı 247 sayfalık iddianamede, “Örgüt kurmak ve yönetmek”le suçlanan Üçok’un 129 yıldan 403 yıla kadar hapsi istendi. Fehmi Suna ve Erdem Kılıç için de aynı cezalar talep edildi. Murat Tugay Tepe’nin de 131 yıldan 405 yıla kadar hapisle yargılanmasının istendiği iddianamede iş kadını Sibel Çarmıklı ve oğlu Murat Can Çarmıklı’nın 17 yıla kadar hapsi talep edildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve 60 kişi müşteki olarak yer aldı. İddianameyi kabul eden İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşmayı 29 Eylül’de yapacak.

Kızı dizide oynamış

Aralarında, Geniş Aile dizisinin ‘Mürsel’i İlker Ayrık, Arka Sokaklar’ın ‘Komiser Ali’si Alp Korkmaz ile Bir Bulut Olsam’ın ‘Mustafa Bulut’u Engin Akyürek’in de bulunduğu 25 kişinin askere gitmemek için çeteye toplam 193 bin 398 TL ödediği öne sürüldü. İddianamede, Hakim Albay Üçok’un kızının, dizi senaristi Ozan Emre Yurdakul’un rahat askerlik yaptırılması vaadiyle Arka Sokaklar’da oynatıldığı da iddia edildi. Çetenin 208 bin 350 TL ve 11 bin dolar haksız menfaat sağladığı belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!