400 bin İsraillinin kredi kartı bilgileri internette yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

400 bin İsraillinin kredi kartı bilgileri internette yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 09:25

Suudi Arabistan’da bir grup, 400 binden fazla İsrailliye ait telefon ve kredi kartı numarasını ve şahsi bilgileri bir internet sitesinde yayımladı. Hackerlar Anonymous'un bir parçası olduklarını öne sürdü ama grup bu iddiayı yalanladı.

Haberin Devamı

Saldırının failleri, yayımladıkları bilgilerin satılık olduğunu ilan ederek, “400 bin İsrail vatandaşının bankaların ve kredi kartı şirketlerinin önünde kuyruk oluşturduklarını ve görmek eğlenceli olacak” açıklamasını yaptı.

 

Listede adları geçen İsrailliler ise kredi kartı numaraları dışındaki bilgilerin doğru olduğunu belirtti.

 

İsrail Merkez Bankası, Suudi Arabistan merkezli kredi kartı bilgileri hırsızlığının incelendiğini iletti.

 

ANONYMOUS'UN YENİ HEDEFİ NEO-NAZİLER

 

ANONYMOUS DENDİ, GRUP TWITTER'DAN YALANLADI

Haberin Devamı

Hesap bilgilerinin yayımlandığı internet sitesinde, saldırıların küresel alanda düzenledikleri siber saldırılarla adını duyuran Anonymous hacker grubunun Suudi Arabistan kolu tarafından düzenlendiği iddia edildi.

 

Ancak Anonymous'un Twitter sayfasından yapılan açıklamada bu iddia yalanlandı.

 

Açıklamada, "İsrail hükümetine karşı özel bir sevgi beslemiyoruz. Ama binlerce kişiyi sadece İsrailli oldukları için hedef almak? Üzgünüz siz Anonymous değilsiniz" denildi.

 

İSRAİL’DE PANİK YARATTI

Yayınlanan kredi kartı bilgilerinin içinde kartların şifreleri ve son kullanma tarihlerinin de olduğunun iddia edilmesi İsrail’de panik yarattı. İsrailli bir öğrenci ise bilgilerin satışa çıkarıldığı sitede 40 bin değil, 18 bin kişiye ait bilgi bulunduğunu öne sürdü.

 

Bilgisayar mühendisliği öğrencisi Ofer Schwartz, dosyada aralarında telefon numaraları ve ev adresleri de 400 bin başlık bulunduğunu ancak bir kişiye ait bilgilerin birkaç defa tekrarlandığını söyledi.

 

Kredi kartlarıyla ilgili bilgilerin sitede yer aldığını belirten İsrailliler ise söz konusu kartların son kullanma tarihinin geçtiğini belirtti.

 

Kredi kartı sahiplerinden bir tanesi, “kartını yıllar önce iptal ettirdiğini ve hackerların kullanılmayan kartın bilgisine ulaşmasının şaşırtıcı olduğunu” ifade etti.

 

Ynetnews’e konuşan bir güvenlik uzmanı, “Burada hacker'ların kullandığı büyük bir yenilik yok. Sadece onları durdurmanın ne kadar zorlaştığını bir kez daha anlamış olduk” yorumunu yaptı.

 

400 bin İsraillinin kredi kartı bilgileri internette yayımlandı

Anonymous'un kredi kartı bilgilerini satışa çıkardığı site. Kaynak: Ynetnews

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!