40 yıllık smokin

Güncelleme Tarihi:

40 yıllık smokin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Norveç'te onurlarına verilen yemekte smokin giyen Bülent Ecevit'le, gece elbisesi giyen eşi Rahşan Hanım gazetecilerin ilgi odağı oldu. Ertesi gün gazetecilerle sohbet eden Ecevitler, elbise ve smokinin 40 yıllık olduğunu söylediler.

BAŞBAKAN Bülent Ecevit ve eşi Rahşan Ecevit'in önceki gece Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg'ın onurlarına verdiği yemekte giydikleri smokin ve gece elbisesini, 40 yıl önce diktirdiklerini açıkladılar. Ecevit, bir sırrını vererek eşi Rahşan Ecevit'in giydiği elbisenin dizaynını Çalışma Bakanlığı döneminde bizzat kendisinin çizip diktirdiğini bildirdi.

Ecevit ve eşinin giydiği smokin ve gece elbisesi önceki gece Oslo'da Akeshus Kalesi'nde verilen resepsiyonda ilgi odağı haline geldi. Ecevit, burada gazetecilerin sorularını yanıtlarken smokinin yıllar önce bakanlığı döneminde ilk kez giydiğini belirterek, ‘‘Daha sonra da bir önceki Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in verdiği bir davette giymiştim’’ dedi. Rahşan Ecevit de eşinin bu sözlerine karşılık, ‘‘Ben bu elbisemi ne zaman giydiysem, Bülent de o zaman giymiştir’’ diye konuştu.

Gazetecilerle Ecevit'ler arasındaki sohbet şölye devam etti:

Soru: Elbisenizin modali japone mi?

Rahşan Ecevit: Bilmiyorum ben de. Onun biçimini Bülent çizmişti. Öbürü de öyleydi. Bir tane de bu var, kırk yıldır giyiyorum.

Soru: Asıl sır buymuş.

Rahşan Ecevit: Evet. (Kahkahalar)

Soru: Resim çalışmanız devam ediyor mu? Sayın Bülent Ecevit'in portresini yapıyor musunuz?

Rahşan Ecevit: Hayır. Nasıl yapayım. Bırakalı çok uzun yıllar oldu.

Bülent Ecevit: O benim vicdan azabımdır. Benim yaşam biçimim dolayısıyla bıraktı.

Soru: Sayın başbakanın portresini yaptınız mı?

Rahşan Ecevit: Yıllar önce başlamıştım, yarım kaldı.

Soru: Ne zaman tamamlayacaksınız?

Rahşan Ecevit: Nasıl tamamlayayım, kaç yıl oldu.

Soru: Monalisa gibi yaparsınız.

Ecevitler: Kahkahalar

Soru: Smokininizi ne zaman diktirmiştiniz?

Bülent Ecevit: O da 1960'lardan.

Soru: Formunuzu nasıl koruyorsunuz? Sizi kıskanıyoruz.

Rahşan Ecevit: Niye kıskanıyorsunuz? Siz çok daha gençsiniz.

Soru: Formunuzu bu kadar yıldır nasıl koruyorsunuz? Sırrınız ne?

Bülent Ecevit: Rahşan hiç perhiz de yapmaz.

Elbiseyi Bülent Bey çizmiş

Ecevitler'in smokini ve gece elbisesi dün, günün konusu oldu. Ecevit ve eşi, fiyordlarda teknede gazetecilerin yanına gelip sohbete başladıklarında bu konu açıldı. Bir gazeteci Rahşan Hanım’a ‘Çok şıktınız’ dedi. Başbakan Bülent Ecevit de, ‘‘Rahşan onu kaç yıldır giymiyordu’’ dedi.

Elbiselerin kaç yıl önce diktirildiğinin sorulması üzerine Ecevit, eşinin kulağına eğilerek ‘‘Dizaynını ben yapmıştım’’ hatırlatmasında bulundu. Bülent Ecevit ardından gazetecilere, ‘‘Galiba Çalışma Bakanı iken dizanynını çizmiştim’’ dedi. Bülent Ecevit smokinini de o tarihte diktirdiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!