40 kilo altınla kaçtı "Çetin slm" diye mesaj attı

Güncelleme Tarihi:

40 kilo altınla kaçtı Çetin slm diye mesaj attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 11:14

Adana’da borç batağına giren kuyumcu çaresiz kalınca kuyumcu arkadaşlarından 40 kilo altını toplayıp kayıplara karıştı. Sonra da arkadaşına cep telefonundan mesaj attı.

Haberin Devamı

ADANA'da 20 esnaflık yapan Göker Kuyumculuk'un sahibi Melih Göker ve eşi Ümit Gizir Göker'in piyasadan topladıkları 40 kilo altın ile kaçtığı öne sürüldü. Kaçan çifte 5 kilo altın verdiğini ileri süren kuyumcu Çetin Akşam, “Biz kuyumcular aramızda altın alışverişi yaparız. Aramızda senet çek olmaz. Herkesin verdiği söz senettir. Ancak arkadaşımız sözünü unutup 40 kilo altın ile ortadan kayboldu. Kaçıp gittikten sonra bir de mesaj çekip, ‘Kusura bakma’ diyor” dedi.

Kent merkezinde Çakmak Caddesi'ndeki Göker Kuyumculuk'u uzun süredir işleten Göker çifti, 20- 25 gün önce çevrelerindeki 12 kuyumcudan altın toplamaya başladı. Kuyumcu meslektaşlarına farklı bahaneler söyleyen Melih Göker, iddiaya göre aynı zamanda arkadaşı olan meslektaşlarına, “Fabrikatör müşterim gelecek”, “Vitrinimde altın çeşidim çok olsun, geri gönderirim” dedi. Çift, bu şekilde çek veya senet vermeden piyasa değeri 1 milyon 350 bin YTL'yi bulan yaklaşık 40 kilo altın topladı. Bazı günler işyerini açmamasından şüphelenen arkadaşlarına babasının hastalığını öne süren Melih Göker, 19 Eylül'de vefat eden babasını altın topladığı arkadaşlarının da katılımı ile defnettikten sonra ortadan kayboldu. İşyerini bir daha açmayan Göker'in kaçmasından şüphelenen alacaklı kuyumcular, kuyumcunun eşi Ümit Gizir Göker'den babasının öldüğü gün boşandığını, işyeri için de kapatma dilekçesi verdiğini, üzerine kayıtlı gayrimenkulleri yakınlarına devrettiğini öğrenince şoke oldu.

Hemen bir avukat tutan alacaklı kuyumcular Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, kayıp kuyumcunun ve eşinin bulunmasını istedi. Arkadaşlarının ve eşinin cep telefonunu arayan kuyumcular, cevap alamayınca ‘Neredesin?’ yazılı mesaj attı. Kuyumcular, mesajlarına, ‘Kusura bakmayın, ani ayrıldım. Babamın ölümü ve eşimden ayrılmam sorun oldu’ yazılı yanıt aldı.

Kaçan çifte 5 kilo altın verdiğini ileri süren kuyumcu Çetin Akşam, “Biz kuyumcular aramızda altın alışverişi yaparız. Aramızda senet çek olmaz. Herkesin verdiği söz senettir. Ancak arkadaşımız sözünü unutup 40 kilo altın ile ortadan kayboldu. Biz giden altınlarımız kadar arkadaşımızın mesleğimize sürdüğü kara lekeden dolayı üzülüyoruz. Arkadaşım kaçıp gittikten sonra bir de bana mesaj çekip, ‘Kusura bakma’ diyor. Biz hepimiz kusura baktık. Buradan arkadaşımıza sesleniyoruz gelip altınlarımızı veya paramızı versin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!