40 derecede 17 kilometre

Güncelleme Tarihi:

40 derecede 17 kilometre
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 23:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’nün 15’inci gününde 40 dereceye ulaşan sıcaklıkta 17 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu “İster çok sıcak olsun, ister çok soğuk olsun, biz kararlıyız, biz azimliyiz. Biz İstanbul’a adalet için yürüyeceğiz. Biz bu kavram için, adalet için, toplumun vicdanı için yürüyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, Düzce Gümüşova’daki kamptaki basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘EVET’ DİYEN SEMPATİYLE BAKIYOR

“İster çok sıcak olsun, ister çok soğuk olsun, biz kararlıyız, biz azimliyiz. Biz İstanbul’a adalet için yürüyeceğiz. Biz bu kavram için adalet için toplumun vicdanıiçin yürüyoruz. Bu yürüyüşümüze toplumun çok değişik kesimlerinden sempati ile bakanlar var. Özellikle anayasa referandumu sırasında ‘evet’ oyu kullanan pek çok vatandaşımız da gerek şifahi olarak gerek mesaj olarak gerek telefonlarla bize sempatiyle baktıklarını, yürüyüşümüze destek verdiklerini ifade ediyorlar. Biz de onlara yürekten teşekkür ediyoruz.

KANDIRILIYORSUNUZ...

Terör kimden gelirse gelsin, FETÖ’den mi, PKK’dan mı, DHKP-C’den mi geliyor, kimden gelirse gelsin, teröre karşı hepimizin namuslu bir şekilde tavır alması lazım. Teröre karşı hepimizin ödünsüz tavır alması lazım. Ben her zaman her ortamda hükümet yetkililerine şunu söyledim; arkadaşlar, siz terörü bitirmek için ne istiyorsunuz? Her istediklerini aldılar ama bitmiyor.

Haberin Devamı

Referandumda da ‘evet oyu verin terör bitecek...’ yeri göğü afişlerle donattılar. Şimdi terör bitsin diye evet oyu veren arkadaşlarımın vicdanlarına sesleniyorum: ‘Kandırılıyorsunuz, artık bunu düşünün.’ Bunların terörü falan önleyecekleri, bitirecekleri yok. Kendi ülkemizde terörün olmadığı, adaletin olduğu, adaletin egemen olduğu bir ülkeyi yaratmak, inşa etmek istiyoruz. Bu nedenle biz buraya bu yürüyüşe bir siyasal parti kimliği vermekten öte, adalet isteyen 80 milyon adına yürüyoruz.

40 derecede 17 kilometre

DÜZCELİLER ÖZÜR DİLEDİ

Düzce’den ayrılıyoruz. Bize el sallayan hatta arada bir Rabia işareti yapıp bizi protesto eden ya da protesto ettiğini düşünen Düzceli kardeşlerime yürekten teşekkür ederim. Ben ne kadar adalet istiyorsam benim siyasal düşüncelerimin karşısında olan veya benim gibi düşünmeyen vatandaşın da adalet isteme ve düşüncesini özgürce açıklama imkanı var. O nedenle onlar bizi protesto ederken veya kötü söz söylerken biz sadece ellerimizi yukarıya kaldırdık ve onları alkışladık. Alkışladığımız için de çok memnunuz, huzurluyuz.

Haberin Devamı

Düzce’de olumsuz bir olay oldu, o nedenle çok sayıda Düzceli gelip özür dilediler, biz o olayı asla Düzcelilerle beraber tutmadık. Düzceliler bizim yüreğimizdedir. Suyunu, içtik ekmeğini yedik. 15 Temmuz şehidi bir aileyi ziyaret ettim. Bir ailenin sofrasına oturduk. Onların misafirperverliğini gayet iyi bilen birisiyim.”

NE MUTLU BANA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Adımlarım tek bir mağdurun bile sesi olabilmişse, gözü yaşlı bir ananın ya da gencin içindeki umudu büyütebilmişse, ne mutlu bana” dedi. 

Efelerden destek

Kılıçdaroğlu ve yaklaşık 10 bin kişi termometrelerin 35 - 40 derece sıcaklık gösterdiği dün 17 kilometre yürüdü.

Haberin Devamı

Düzce’de gübre dökülmesiyle yürüyüşe katılımın arttığı görüldü. Ordu, Edirne, Giresun, Trabzon, Samsun, Rize, Düzce ve Sakarya’dan da binlerce kişi yürüyüşe katıldı. Sakarya sınırında Kılıçdaroğlu’nu ‘Sen özgürlük türküleri söyle Sakarya seninle’, ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ yazılı pankartlarla karşıladılar.

Yürüyüşün 15. gününe sanatçılar Berhan Şimşek, Bedri Baykam, Orhan Alkaya katıldı.

Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) da Hendek girişinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu efelerle birlikte karşıladı.

Kılıçdaroğlu’nun ‘provokasyonlara gelmeyeceğiz’ sözlerinden sonra özel önlemler alındı. Dün 30’a yakın CHP milletvekili üzerlerinde kırmızı renkte ‘görevli’ yazan tişörtler giyerek kortejde görev yaptı. Milletvekilleri molada toplu halde objektiflere poz verdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu 19.45’te Hendek’in girişindeki kamp alanına vardı. Kortejin alana girmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Kortejdekilerin sayısı da gün sonuna doğru 15 bine ulaştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!