40 bin dolarlık tabloları 20 liraya satmışlar

Güncelleme Tarihi:

40 bin dolarlık tabloları 20 liraya satmışlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 15:04

İstanbul’da kapıcılık yaptıkları binada bulunan iki ayrı daireden piyasa değeri yaklaşık 40 bin dolar olan aralarında ünlü Ressam Abidin Dino’nun eserlerinin de bulunduğu 6 tabloyu çaldıktan sonra 20 lira karşılığında kağıtçıya satan biri kadın iki kişi yakalandı. Polis resimleri kağıtçıdan 4 bin TL karşılığında alarak herbirini 7 bin dolardan satışa çıkaran sanat galerisi sahibine de çalıntı mal almaktan işlem yaptı.

Haberin Devamı

Etiler'deki Profesörler Sitesi'nde oturan Feryal Gülpınar ile İstanbul Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Cengizhan Keskin’in evlerine 4 ay önce hırsız girdi. Feryal Gülpınar’ın evinden aralarında ünlü ressam Abidin Dino’nun 3 tablosunun da bulunduğu 40 bin ABD Doları değerindeki 6 tablo, Cengizhan Keskin’in evinden de 20 bin TL değerinde gümüş takımlar çalındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışmaya başlarken kayıp tabloların peşine düştü. Bu arada tabloların sahibi Feryal Gülpınar çalınan eserlerin Nişantaşı’nda bulunan bir sanat galerisinde müzayedeye çıkarılacağını duyduğunu polise söyledi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalınan Abidin Dino’nun “Balıklar ve Kadın”, “İstanbul”, “Deniz Küstü Yüzler”, Erol Akyavaş’ın “Mirakname”, “Çadır”, Ergin İnan’ın “Mesnevi” adlı tablolarını galeride buldu. Resimler Feryal Gülpınar’a teslim edildi. Galeri sahibi O.S. polise verdiği ifadesinde tabloları sokaklarda kağıt toplayan D.Ö.’den aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Polis kısa sürede ulaştığı D.Ö.’yü olayla ilgili sorguladı. D.Ö. tabloları Etiler’de kapıcılık yapan M.D.’den 20 TL karşılığında aldığını söyledi. D.Ö.’nün ismini verdiği kişi, hırsızlığın meydana geldiği binanın kapıcısı çıkınca eşi A.D. ile birlikte gözaltına alındı.

Şüphelilerin temizlik için anahtarlarını aldıkları binada hırsızlık yaptıkları iddia edildi. Polisteki ifadesinde hırsızlık iddialarını kabul etmeyen M.D., “Tabloları çöpte bulduk. Bunları kağıtçıya sattık. Başka birşey bilmiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!