40 ’akraba’ ile makam devraldı

Güncelleme Tarihi:

40 ’akraba’ ile makam devraldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 00:00

Mahkeme kararıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü görevine dönen Necdet Poyraz 40’ı aşkın ’akraba’ ile kurumu bastı. Göreve başlangıç yazısını da zorla yazdırıp, makam koltuğuna oturan Poyraz ’Hepsi akrabam. Dostane niyetlerle geldiler’ dedi.

BAYINDIRLIK Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nde göreve dönüşte bir ilk yaşandı. Mahkemeden dönüş kararı alan eski müdür Necdet Poyraz, geçen cuma günü mesai bitiminde 40’ı aşkın adamıyla kurumu basıp genel müdür koltuğuna oturdu. MHP döneminde göreve getirilen ve AKP döneminde görevinden alınan Poyraz, Personel Daire Başkanı Ahmet Arınç’a göreve başlangıç yazısı yazdırmak istedi. Daire başkanı direnince, adamlarıyla birlikte zorla yazdırdı.

Zeki Ergezen’in bakanlığı döneminde görevinden alınan Poyraz, göreve dönüş için açtığı davayı kısa bir süre önce kazandı. Bu yöndeki mahkeme kararlarını uygulamak zorunda bulunan Bakanlık’tan Poyraz’a göreve dönüş sözü de verildi.

TUTANAK TUTULDU

Poyraz ise tatil başlangıcı olan geçen cuma günü, binanın büyük bölümünün boşaldığı saat 17.30-18.00 sularında, yanında 40’ı aşkın adamla Genel Müdürlüğe geldi. Makama çıkan Poyraz, halen Genel Müdür Zeki Atlı’nın oturduğu makam odasına adamlarıyla birlikte girdi. Böylece görevi alan Poyraz, Personel Daire Başkanı Ahmet Arınç’tan, göreve başlangıç yazısını yazmasını istedi. Arınç direnince, zorla yazı yazdırıldı. Olay için kurumda tutanak tutuldu. Ayrıca kamera kayıtlarında Poyraz’ın adamlarıyla kuruma girişi görüntülerinin bulunduğu bildirildi.

AKRABALARIYMIŞ

Mevcut Genel Müdür Zeki Atlı, "Yakışıyor mu devlet kurumunu basmak, ayıp değil mi?" diye sorunca Poyraz, 40’ı aşkın adamı için, "Bunlar benim akrabalarım. Dostane niyetle geldiler" dedi. Poyraz’ın mahkemeden karar alındıktan sonra ilk kez kuruma geldiği, daha önce gelip geri çevrilme gibi bir durum yaşanmadığı kaydedildi. Bayındırlık Bakanı Faruk Özak’ın da yaşanan olaylardan büyük rahatsızlık duyduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!