4 yıl sonra ilk duruşma

Güncelleme Tarihi:

4 yıl sonra ilk duruşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 23:46

GEZİ Parkı eylemlerine 16 Haziran 2013’te yapılan müdahalede, Okmeydanı’nda gaz bombası fişeğiyle ağır yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın öldürülmesine ilişkin dava dün başladı.

Haberin Devamı

Müebbet hapis talebiyle tutuksuz yargılanan polis memuru Fatih D. görev yaptığı Van’dan, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Fatih D. özetle “Gezi olayları süresince kimseyi öldürmeye sebep olacak şekilde gaz tüfeği kullanmadım. Kimsenin yaralanmasına ve ölümüne sebep vermedim. Eşim hamile. Can güvenliğim nedeniyle savunmamı Van’dan yapmak istiyorum” dedi. Görüntülerin iyileştirilmesi için TRT ve TÜBİTAK’a yazılan yazılara da yanıt geldi. TRT, yeterli donanıma sahip olmadıkları cevabını verirken, TÜBİTAK’ın ise iş yoğunluğu nedeniyle talebe olumsuz cevap verdiği belirtildi.

Sanık Fatih D.’den şikâyetçi olan anne Gülsüm Elvan “Berkin’i gördüğümde yerde kan içindeydi... Yaşama oranı yüzde 50 idi. Ama mahalleden çıkmamıza izin vermediler. Hâlâ o fırına ekmek almaya gidemiyorum. Hâlâ o ekmeği bekliyorum” diye konuştu. Elvan, ifadesinin ardından fenalaştı.

Soruşturma aşamalarını anlatan avukat Can Atalay, “Soruşturmayı yürüten dosyanın eski savcılarından Faruk Bildirici, olay yerinde keşif yapılmasını ve raporu hazırlanması talep etmişti. Ancak sulh ceza hâkimliği gereksiz masraf olacağı ve ileride görevi kötüye kullanma suçu oluşabileceği gerekçesiyle bu talebi kabul etmemişti” dedi. Mahkeme, Fatih D.’nin tutuklanmasına ilişkin talebi reddetti.

BAKMADAN GEÇME!