4. Türk Dil Kurultayı: Türkçe'yi ihmal ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

4. Türk Dil Kurultayı: Türkçeyi ihmal ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

ULUSLARARASI 4'üncü Türk Dil Kurultayı Çeşme'de Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu'nun açış konuşmasıyla başladı. Mirzaoğlu, gazetecilerle sohbetinde, Türkiye'de sokaklarda çok farklı bir dilin kullanıldığını söyledi. Mirzaoğlu, firma isimlerinden başlayarak dilde belli bir aşınmanın dikkati çektiğini ifade ederek, ‘‘Ancak, bunu önlemenin yolu yasa ve yönetmelikler çıkarmak değil, halkı bilinçlendirmek ve eğitmektir. Okullarımıza ve öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor’’ diye konuştu.

Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu ile Türk Dil Kurumu'nun düzenlediği dört gün sürecek kurultayın Süzer Paradise Oteli'ndeki açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, TDK Başkanı Ahmet Bican Ercilasin, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanvekili Prof.Dr. Sadık Kemal Tural ile bilimadamları katıldı. Sözlük, gramer, ağız araştırmaları, Türk lehçeleri, destanlar, etimoloji ve Türkçe'nin tarihi dönemlerinin ele alınacağı uluslararası kurultayda, 20 ülkeden 219 bilimadamı Türk dili hakkındaki görüşlerini aktaracak.

Açılış konuşmasını yapan Türk Dil Kurumu Başkanı Ahmet Bican Ercilasin, kurultayın önemine değinerek, ‘‘Bugün de, Atatürk döneminde olduğu gibi kültür ve dile gereken önemi vermeliyiz’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!