4 sokak köpeği, iğneyle uyutulmuş bulundu

Güncelleme Tarihi:

4 sokak köpeği, iğneyle uyutulmuş bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2008 16:45

SAKARYA Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde aşılayıp kısırlaştırdıktan sonra sokağa bıraktığı köpekler, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce havalı silahla atılan iğneyle uyutuldu.

Kulaklarında kayıt numarası ile küpe olan ve hayvan barınaklarında kısırlaştırıldıktan sonra sokağa bırakılan 4 köpek, Ticaret Merkezi'nin karşısındaki ağaçlık alanda ölü olarak bulundu. Olayla ilgili, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri araştırma yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü yetkilileri, “Bize de ihbar geldi. Olay yerine geldiğimizde 2'si Büyükşehir Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne kayıtlı toplam 4 köpeğin öldürüldüğünü tespit ettik. Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokak hayvanlarını, kısırlaştırılıp aşılandıktan sonra tekrar sokağa bırakıyoruz. Bu zararsız hayvanların öldürülmesi kabullenilecek bir şey değildir. Biz burada tutanak tuttuk ve tuttuğumuz tutanağı il Çevre Müdürlüğü'ne vereceğiz” dedi.

Öldürülen köpeklerin yanında bulunan boş fünyeli enjektör de mahalle sakinleri tarafından veteriner şubesi ekiplerine verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!