4 milyon YTL'lik sigara çalındı

Güncelleme Tarihi:

4 milyon YTLlik sigara çalındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 14:17

Samsun'dan yüklediği 4 milyon YTL değerindeki sigaraları Bolu'ya götüren TIR, Zonguldak-Karabük kara yolu üzerinde, yolu kesen ve sürücüsünü etkisiz hale getiren 5 kişi tarafından kaçırıldı. Tekel yetkililerinin TIR'ın Bolu'ya ulaşmaması üzerine haber verdiği güvenlik güçleri, kaçırılan TIR'ı Niğde'de yakaladı.

Mustafa Özkan yönetimindeki 34 AB 6552 plakalı TIR, Samsun Sigara Fabrikasından yüklediği 1275 koli Tekel 2000 ve Tekel 2001 sigaralarını, Bolu'ya götürmek üzere yola çıktı.

Zonguldak-Karabük kara yolu üzerinde, yeşil renkteki bir otomobille TIR'ın yolunu kesen 5 kişi, sürücü Mustafa Özkan'ı etkisiz hale getirerek, TIR'ı kaçırdı.

TIR'ın Bolu'ya gelmemesi üzerine hareket geçen Tekel yetkilileri, güvenlik güçlerine olayı bildirdi. Olayla ilgili yurt genelinde polis ve jandarma ekipleri uyarıldı.

Kendilerine ulaşan bilgiler doğrultusunda önlem alan Niğde Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Aksaray-Ulukışla kara yolunun Zengen bölgesinde, kaçırılan TIR'ı tespit ederek, durdurdu.

Araç, 4 milyon YTL değerindeki sigaralarla birlikte ele geçirilirken, TIR'ı kaçıran Ufuk K. (24) ve Mehmet S. (33) gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada ise 1 adet ruhsatsız tabanca bulundu.

Bu arada TIR şoförü Mustafa Özkan ise elleri, ayakları ve ağzı bağlanarak arka koltuğa yatırılmış halde bulunarak, polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yetkililer, TIR'ın önünde eskortluk yaptığı belirlenen ve içerisinde 3 kişi bulunan, yeşil renkli otomobilin bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!