4 komutan emekli

Güncelleme Tarihi:

4 komutan emekli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Köksal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çörekçi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Erkaya ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Koman emekli oluyor. MGK Genel Sekreteri Orgeneral Kılıç, Hava Kuvvetleri Komutanı oldu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Dervişoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na da 1. Ordu Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu getirildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı hariç Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst komuta kademesi değişiyor. Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri komutanları ile Jandarma Genel Komutanı, Askeri Şura'nın pazar günü yapacağı toplantısında emekli olacak.

Hikmet Köksal'dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Güven Erkaya'dan boşalan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Donanma Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu atandı. Milli Güvenlik Kurul Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç, Ahmet Çörekçi'den boşalan Hava Kuvvetleri Komutanlığı makamına oturacak. Jandarma Genel Komutanlığı'na ise hangi komutanın getirileceği pazar günü belli olacak.

Başbakan Mesut Yılmaz başkanlığında dün toplanan Yüksek Askeri Şura'ya önce brifing verildi. Çevresel askeri-politik durum değerlendirmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları ve irtica başta olmak üzere Türkiye'ye yönelik iç ve dış tehdit değerlendirmesi yapıldı. Şura üyeleri daha sonra topluca Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Yılmaz, mozoleye çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu. Milli Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı İsmet Sezgin'in Şura üyeleri onuruna Gazi Orduevi'nde verdiği öğle yemeğinden sonra Genelkurmay'da toplantıya devam edildi.

YENİ KOMUTANLAR

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ‘or' ve ‘kor' rütbesindeki terfi ve emeklilikler değerlendirildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda korgeneralikten orgeneralliğe MGK Genel Sekreter Başyardımcısı Necdet Timur ile 15'inci Kolordu Komutanı Nahit Şenoğul yükseldi.

Deniz Kuvvetleri'nde ise Koramiral İlhami Erdil oramiral oldu. Erdil, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanacak Oramiral Dervişoğlu'ndan boşalacak Donanma Komutanlığı'na getirilecek.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise Korgeneral Ergin Celasin orgeneral oldu. Celasin'in Askeri Şura'nın pazar günü yapacağı toplantıdan sonra MGK Genel Sekreterliği görevine getirileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!