4. kez tayini çıkan Bakırköy müftüsünden jet iade davası

Güncelleme Tarihi:

4. kez tayini çıkan Bakırköy müftüsünden jet iade davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2014 01:05

BAKIRKÖY’ün ödüllü müftüsü Zakir Uzun üç kez sürülüp, her defasında mahkeme kararı ile iade edildiği makamından dördüncü kez il dışına atandı. Önce Osmaniye’ye, ardından Tekirdağ’a tayin edildiği belirtilen müftü Uzun, dördüncü kez göreve iade davası açtı.

Haberin Devamı

Müftünün avukatı Zeki Bulgan, “Diyanet müvekkilime mobbing uyguluyor. Mahkeme her defasında göreve iade ediyor ama tayinler eziyete dönüştü. Bu kez kötü niyetten savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Müftü Uzun’un önceki tayinlerle ilgili, “Önce MHP'li dedi sürdüler, olmadı CHP'li dedi sürdüler, bahane ararken markalı gözlük takıyor, kaliteli elbise giyiyor dedi sürdüler” sözleri basına yansımıştı. Bakırköy’e 4 yıl önce atanan müftü Uzun, İstanbul’da tayini çıkan tek isim oldu. Müftü Uzun'un çevresine tayinle ilgili olarak Diyanet'teki paralel yapıdan şikayetçi olduğu bildirildi.

PEK ÇOK ÖDÜL VE TAKDİRNAMESİ VAR

İstanbul İdare Mahkemesi’ne 31 Temmuz 2014 tarihli tayin kararı henüz tebliğ edilmeden başvuran Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun’un avukatı Zeki Bulgan haksız olduğu öne sürülen tayinle ilgili yürütmenin durdurulmasını ve kararın iptalini istedi.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nı dava eden Bulgan şunları söyledi:
“Müvekkil Zakir Uzun mesleğinde bir çok ödülleri ve takdirnameleri bulunan, sicili tertemiz, başarılı bir müftü olup, resmi nüfusu 250 bin, fiili nüfusu 2 milyonu bulan Bakırköy’de vazifesini başarı ile ifa ederken, davalı idare yetkililerinin hiçbir şekilde kamu yararı amacı gütmeyen, şahsi önyargıları neticesinde Osmaniye Müftü Yardımcılığı görevine atanmıştır. Müvekkilin halk arasında sürgün olarak adlandırılan bu atama olayı 4. ve haksız atanmasıdır. Birinci haksız atama 2004’te Çorlu’ya yapılmış, 4 seneye yakın süre Çorlu‘da çalışmak zorunda kalmış ve 2008’de mahkeme kararıyla geri dönmüştür . 2. haksız atama 2010’da Mersin İl Müftü Yardımcılığı, 3. haksız atama Kütahya İl Müftü Yardımcılığıdır ve mahkeme kararıyla geri dönmüştür.

FİİLEN KIZAĞA ÇEKİLMEK İSTENİYOR

Müvekkilin mevcut görevi bir temsil makamı ve tek yetkili idari amir niteliğindeki ilçe müftülüğü iken atandığı yeni görev Osmaniye gibi küçük bir ilin, 2 / 3 müftü yardımcılığından biridir ve hiçbir temsil makamı ve protokol görevi yoktur, fiilen kızağa çekilmiş olacaktır. İstanbul‘da Lojman imkanlarından faydalanırken Osmaniye‘de yüklü miktarda kira vermeye mecbur kalacaktır. Tüm bu temsil yetkilerini ve imkanlarını kaybedecek olması nedeniyle manevi ezikliğe sürüklenmiştir. Yönetmeliğe göre Bakırköy’de görev süresi 6 yıldır ve 2013’de başlamaktadır. 5 yıllık azami süre henüz dolmamıştır.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA ATANAN TEK MÜFTÜ

İstanbul’da kendisi dışında ataması yapılan ilçe müftüsü yoktur. Örnekle, GOP Müftüsü 13-14 senedir, Maltepe ve Pendik müftüleri 9 yıldan fazladır, Çatalca Müftüsü 12 senedir, Büyükçekmece yine uzun süredir görev yaptığı halde herhangi bir atama yapılmamıştır. Önceden tebligat gönderilip, tercih yapma imkanı sağlanmamıştır. İdari işlemin acilen yürütmesinin durdurulmasına ve iptaline karar verilmesi arz olunur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!