4 inek karşılığı evlendirilmek istendi

Güncelleme Tarihi:

4 inek karşılığı evlendirilmek istendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 23:27

ÇORUM'un Sungurlu İlçesi’nde ilk önce 4 inek karşılığında birisiyle yaşamasına ailesi tarafından göz yumulan daha sonra da 10 bin TL karşılığında başka birisiyle evlendirilmeye çalışılan 12 yaşındaki K.A.’nın dramı, polis tarafından ortaya çıkarıldı.

Sungurlu İlçesi’ne bağlı Kurbağalı Köyü’nde çiftçilik yapanz 3 çocuk babası 40 yaşındaki Şükrü A., geçtiğimiz yıl Haziran ayında 4 inek karşılığında 12 yaşındaki kızı K.A.’nın Ankara’da inşaat işçisi olarak çalışan 28 yaşındaki Kamber B. ile birlikte yaşamasına izin verdi.

Kamber B. ile birlikte Ankara’ya giden K.A. daha sonra girdiği ilişki sonrasında hamile kaldı. Geçen yıl Aralık ayında ise Kamber B. ile anlaşamayan K.A. baba ocağına döndü.

HAMİLE KALDI, BEBEĞİ KARNINDA ÖLDÜ

Kocasından kaçan kızına şiddet uygulayan baba Şükrü A., kızının eve dönmesini kabul etmeyerek zaman zaman şiddet uyguladı.

Geçen yıl 28 Aralık'ta dayak nedeniyle fenalaşan K.A., ailesi tarafından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenede K.A.’nın karnındaki bebeğin öldüğü tespit edilerek bebek alındı.

10 BİN TL BAŞLIK PARASINA İKİNCİ EVLİLİĞE ZORLANDI

Yaşıtları ilköğretime giden K.A.'nın darımı bununla da son bulmadı. Sungurlu'da garson olarak çalışan 20 yaşındaki Gökhan T., yaklaşık 20 gün önce aşık olduğunu söyledi K.A.'yı ailesinden istetti.

Baba Şükrü A., bu evlilik için Gökhan T.’den 10 bin TL başlık parası istedi.

Başlık parasının 3 bin TL’sini veren Gökhan T., K.A. ile birlikte Sungurlu ilçe merkezine yerleşti.

Burada K.A. ile yaşamaya başlayan Gökhan T., başlık parasının geri kalan kısmı olan 7 bin TL’yi geri ödeyemeyince Şükrü A. Sungurlu’ya geldi. Şükrü A. ile Gökhan T. arasında çıkan tartışma daha sonra kavgaya dönüştü.

Olayın polise bildirilmesinin ardından Şükrü A. ile Gökhan T. gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgusunda Gökhan T.’nin her şeyi anlatmasının üzerine olay ortaya çıktı. Soruşturmayı genişleten polis kızın babası Şükrü A. (40), annesi Tülay A. (37) ile Kamber B.’nin babası Hüseyin B. (58), annesi Şaziye B. (46), Gökhan T., babası Talip T. (47) ve annesi Zeynep T.’yi (42) gözaltına aldı.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden baba Şükrü A. ile Gökhan T. tutuklanırken diğer 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis Kamber B.’nin bulunması için de çalışma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!