4 ilde dev suç örgütü operasyonu

Güncelleme Tarihi:

4 ilde dev suç örgütü operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2008 14:22

İzmir, Manisa, Mersin ve Edirne'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, silahlı suç örgütü kurarak, cinayet, yaralama, kurşunlama, adam kaçırma, alıkoyma, fidye isteme, iş yeri ele geçirme, rüşvet, tehdit, dolandırıcılık, çek ve senet tahsilatı, uyuşturucu ticareti suçlarına karıştıkları ileri sürülen; aralarında cezaevi müdür yardımcısı, polis, avukat, askeri ve adli personelin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen bir şikayet üzerine yaklaşık 1,5 yıldır sürdürdükleri takibin ardından, dün gece operasyon düzenledi.

“Rıhtım” kod adı verilen; İzmir, Manisa, Mersin ve Edirne'de düzenlenen operasyonda, daha önce Buca Cezaevinde görev yapan, şu an başka bir ilde görevli cezaevi ikinci müdürü, Manisa'da görevli bir polis memuru, adliyede görevli bir mübaşir, bir avukat ile adli ve askeri personelin de aralarında yer aldığı 23 kişiyi gözaltına aldı.
Operasyonlarda, çok sayıda silah, bu silahlara ait mermi, el bombaları ve belge ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların, 3 adam öldürme, 5 yaralama, 4 kurşunlama, adam kaçırma ve alıkoyma, fidye isteme, 2 iş yerini ele geçirme, rüşvet, tehdit, dolandırıcılık, çek ve senet tahsilatı, uyuşturucu ticareti, darp, sahte kimlik kullanmak, dolandırıcılık suçlarına karıştıkları ve haksız çıkar elde ettikleri iddia edildi.

Suç örgütüne üye oldukları iddia edilen 6 kişinin başka suçlardan tutuklanarak cezaevine konulduğu, 6 kişinin de yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!