4 eski bakan için pankart asanlar beraat etti

Güncelleme Tarihi:

4 eski bakan için pankart asanlar beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 14:25

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile 7 partili, Ak Partili 4 eski bakanın fotoğrafının bulunduğu ve hakaret içerdiği iddia edilen pankartı parti binasına astıkları gerekçesiyle tutuksuz yargılandıkları mahkemede beraat etti.

Haberin Devamı

Kayseri’de geçen yıl 17 Aralık’ta CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez, gençlik kolları üyeleri Deniz Can Demir, Onur Karabulut, Emeç Aksoy Parlak, Halil Can Öz, Seçkin Akıncı ve Ahmet Nazif Yüce hakkında, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Ekonomi eski Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve İçişleri eski Bakanı Muammer Güler’in fotoğraflarının ve bazı yazıların olduğu pankart asarak, hakaret suçu işledikleri iddiasıyla açılan davanın karar duruşması bugün yapıldı.

Kayseri 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davada, Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez ile gençlik kolları üyeleri Onur Karabulut ve Halil Can Öz hazır bulunurken, diğer sanıklar katılmadı. Mahkemedeki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, ifade özgürlüğü doğrultusunda protesto haklarını kullandıklarını, siyasi eleştiri yaptıklarını ve hakaret etmediklerini savundular.

Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonunda, tüm sanıklar hakkında, ‘İfade özgürlüğü kapsamında olması, şahısların ve eleştirenlerin siyasi kişiler olması doğrultusunda, siyasi kişiler arasındaki bu tür diyalogların suç unsuru oluşturmayacağı kanaatiyle’ beraat kararı verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!