3’üncü Selim’e ait tahtı lojmanına taşıtan müdür yine gündemde: Usulsüzlük soruşturması

Güncelleme Tarihi:

3’üncü Selim’e ait tahtı lojmanına taşıtan müdür yine gündemde: Usulsüzlük soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 22:21

TOPKAPI Sarayı Müzesi Müdürü olduğu dönemde sarayda sergilenen 3’üncü Selim’e ait tahtı lojmanına taşıtan ve Konya’ya Müzeler Müdürü olarak atanan Yusuf Benli hakkında soruşturma başlatıldı. Konya Valiliği'ne yapılan ihbarda İl Müzeler Müdürü Yusuf Benli'nin bazı usulsüzlükler yaptığı iddia edildi. Vali Yakup Canbolat iddiaları Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarlığına ileterek müfettiş görevlendirilmesini talep etti.

Haberin Devamı

HAVUZA ATILAN PARALAR NE OLDU?

Müfettişler, Konya ve çevresindeki tarihi ve turistik yerlerde yapılan kazı çalışmalarında bakanlığa 100 kişi çalışıyor gibi gösterilip 4 kişi çalıştırıldığını; kazı yerlerinde kepçe çalıştırılıyor gibi gösterilip kepçenin çalıştırılmadığını, Mevlana Müzesi'nde ziyaretçilerin kullanması için verilen galoşların ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını, Şeb-i Arus Havuzu'na ziyaretçilerin attığı madeni paraların kayıt altına alınmadığını tespit etti. Usulsüzlüklerle devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığını iddia eden müfettişler, hazırladıkları raporu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sundu.
Konya Müzeler Müdürü Yusuf Benli'nin 2011 yılında, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü olduğu dönemde de sarayda sergilenen 3'üncü Selim'e ait tahtı lojmanına taşıttığı, taht kapıdan sığmayınca da depoya kaldırttığı iddia edilmişti. İddialar üzerine Benli, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından görevden alınmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!