Zanlı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Zanlı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 12:37

TRABZONSPOR’un milli futbolcuları Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobil ve işyerinin kurşunlanmasında adı karıştığı öne sürülen Erdem Kılıç, Bursa'da yakalandı. Gözaltına alınan Kılıç, sorgulanmak üzere Trabzon’a gönderildi.

Trabzon'daki saldırılar 29 Ocak'ı 30 Ocak'a bağlayan gece meydana geldi. İlk olarak saat 01.00 sıralarında İskenderpaşa Mahallesi’ndeki Liman Restoran kurşunlandı. Restoran sahipleri, saldırıyı daha önceden kendilerine husumeti bulunan 24 yaşındaki Hakan Süleyman’ın gerçekleştirmiş olabileceğini söyledi. Bu olaydan birkaç dakika sonra Gökdeniz Karadeniz’in eşi Serra Karadeniz’e ait giyim mağazası, saat 01.20 sıralarında ise Fatih Tekke ve eşi Müge Tekke’nin 1 Nolu Beşirli Mahallesi’nde park halinde bulunan otomobilleri, ardından Serra Karadeniz’in 2 No'lu Beşirli Mahallesi’nde yine park halinde bulunan otomobili kurşunlandı. Aynı gece saat 02.10 sıralarında ise Arsin İlçesi’ne bağlı Yeşilyalı Beldesi’ndeki Black Sea Oteli'nin önünde, resepsiyon görevlisi Müjdat Üçüncü kurşunlanarak öldürüldü. Polis, Liman Restoran'a, Gökdeniz Karadeniz'in eşi Serra Karadeniz'in işyerine ve otomobiline, Fatih Tekke'nin ve eşinin otomobillerine yönelik saldırıda tek bir tabancanın kullanıldığını saptadı.
Saldırıya karıştığı öne sürülen Erdem Kılıç, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği operasyola, bugün saat 02.00’de merkez Yıldırım İlçesi’ne bağlı Karapınar Mahallesi’nde, amcası Rahmi Kılıç’ın evinde yakalandı.

Üzerinde silah bulunmayan Erdem Kılıç ile amcası Rahmi Kılıç, amcasının oğlu Recep Kılıç da gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde bir süre bekletilen Erdem Kılıç, bugün saat 07.00’de karayolu ile İstanbul’a gönderildi. Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan saat 10.55’te Trabzon’a hareket eden tarifeli uçağa bindirilen ve üzerinde siyah palto, renkli önü fermuarlı kazak ve siyah pantalon giyen Erdem Kılıç, sorgulanmak üzere Trabzon’a gönderildi. Yetkililer gözaltına alınan Erdem Kılıç’ın amcası ve amcasının oğlunun sorgularının devam ettiğini açıkladı.

FATİH VE GÖKDENİZ'E GİZLİ KORUMA

Fatih Tekke ve Gözdeniz Karadeniz, kendilerinin bile tanımadığı korumalar tarafından takip edildiği belirtildi. Bordo- mavili ekip, yarın oynanacak Ankaragücü maçı için bu sabah kentten ayrılırken hiçbir güvenlik önlemi alınmamadığı görüldü. Trabzonspor, Başkent'te oynayacağı Süper Lig maçı için bugün saat 07.15’te THY’ye ait tarifeli uçakla kentten ayrıldı. Kafilenin havalimanına gelişi sırasında buradaki olağan uygulamaların dışından hiçbir güvenlik önlemi alınmadı. Trabzonspor, kulübe ait otobüsle eskortsuz olarak havalimanına geldi ve futbolcular da güvenlik kontrolü ardından uçağa alındı. Gökdeniz Karadeniz’in, cezasının 7 Mart’ta bitecek olması nedeniyle yer almadığı kafilede bulunan Fatih Tekke, havalimanında bulunanlarla sık sık hatıra fotoğrafı çektirdi.

“KENDİLERİ BİLE TANIMIYOR”

Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, havalimanında gazetecilerle sohbet ederken, Fatih ve Gökdeniz’in koruma isteminin ilgili makamlara iletildiğini, bu konuda resmi prosedürün tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Kafkas, “Fatih ve Gökdeniz olayın hemen ertesi günü korunmaya başladı. Kendileri, bizim bile tanımadığımız görevliler tarafından korunuyor. Gökdeniz, Trabzon’da kaldı. Fatih, kafileyle geliyor. Fatih’in koruması da büyük ihtimalle bizimle aynı uçaktadır” dedi. Kafkas, artık sadece futbolu düşünmek istediklerini ve bu olayı unutmayı amaçladıklarını söyledi.

Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu da, olayın ardından takımın moralini yükseltmek için büyük çaba harcadıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Takımın morali beklenenin üzerinde. Gerek Trabzon’da gerekse Ankara’ da ekstra bir güvenlik talebimiz olmadı. Sadece Fatih ve Gökdeniz için bir başvurumuz oldu o kadar. Futbol bu. Biz spor yapmaya çalışıyoruz. Çok da farklı görüntü vererek kamuoyunu sporun dışına çıkarmak istemiyoruz. Şu anda kafilede de herhangi bir rahatsızlık yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!