Ölmek üzere olan tavukları yediler

Güncelleme Tarihi:

Ölmek üzere olan tavukları yediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2006 00:00

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Çetinkaya Beldesi Kavak Köyünde yaşayan anne ve oğlu kuş gribi şüphesiyle dün sabah erken saatlerde Kangal Sabancı Devlet Hastanesi’ne başvurdu.

61 yaşındaki Emine Türkyılmaz ile oğlu 38 yaşındaki Kazım Türkyılmaz, ilk muayenenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tahliller sonrasında anne ile oğlunun Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındığı bildirildi. Köyde oğlu ile birlikte yaşanan Emine Türkyılmaz’ın ölmek üzere olan tavukları keserek yediği ve rahatsızlanarak, hastaneye başvurduğu öğrenildi. Emine Türkyılmaz ve oğlundan alınacak kan örnekleri Ankara Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderilecek.

BURDUR’DA DA VİRÜS

Bu arada, Burdur’un Merkez köylerinden Çallıca Köyü Karataş Gölü yakınlarında 2 tavuktan alınan numunede kuş gribi virüsüne rastlandı. 1400 tavuk itlaf edildi ve bölge karantinaya alındı. Kuş gribi vakalarının pozitif çıktığı illere Burdur, Eskişehir ve Malatya’da eklendi. Kuş Gribi Ulusal Koordinasyon Merkezi açıklamasına göre hastalık şüphesi bulunan illerin sayısı 27’den 26’ya, şüpheli mihrak sayısı da 73’den 66’ya geriledi. Dün itibariyle itlaf edilen kanatlı sayısı da 1 milyon 596 bin olduğu bildirildi. Son durumda kuş gribi vakalarının pozitif çıktığı il sayısı 28’den 31’e yükseldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!