Fakirdik hasta tavuk yiyorduk

Güncelleme Tarihi:

Fakirdik hasta tavuk yiyorduk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 00:47

3 çocuğunu kaybeden ve kuş gribinden bugüne kadar hiç haberi olmadığını söyleyen Marifet Koçyiğit, İngiliz basınına, "Kendimi suçluyorum. Çocukları keşke hastalandıklarında hastaneye götürseydim ama paramız yoktu" dedi.

ÖLDÜRÜCÜ kuş gribi virüsüyle yıkılan ailenin annesi Marifet Koçyiğit, çocuklarının ölümünden kendini sorumlu tutarak, İngiliz The Mail on Sunday gazetesine "Tüm kabahat bende" diye konuştu. Fakir oldukları için çocuklarını doktora götürememekten dert yanan anne, dünyada 70’den fazla insanı öldüren hastalıktan habersiz çocuklarına hastalıklı tavuğu pişirdiğini şöyle anlattı: "Kendimi suçluyorum. Hastalıklı tavukları yemenin zararlı olduğunu bilmiyordum. Yıllarca hastalıklı tavukları sorun çıkmadan yedik. Kuş gribi diye birşeyden haberim yoktu. Çocukları keşke hastalandıklarında hastaneye götürebilseydim ama biz fakiriz ve hastaneye gidecek param yoktu."

ALİ HASAN’IN ÖYKÜSÜ

Marifet ve kocası Zeki, çocuklarının ölü tavukların başlarıyla oynarken de kuş gribini kapmış olabileceklerine dikkat çektiler.

"Erkek kardeşi ve kız kardeşlerini öldüren kuş gribini yenen küçük çocuk" başlıklı haberinde The Mail on Sunday, Ali Hasan Koçyiğit’in hastanede çekilmiş resmini yayımladı. Çocuğun H5N1’ı yendiği mi yoksa kuş gribinin ona hiç bulaşmadığı mı sorularına yanıt arayan İngiliz gazetesi, Türkiye’de çıkan kuş gribinin şimdi Romanya’ya ulaştığını ve yakında göçmen kuşların virüsü İngiltere’ye taşıyabileceklerine dikkat çekti.

Taburcu oluyor
/images/100/0x0/55ea9b02f018fbb8f88aec52


AĞRI’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde oturan ve 4 çocuğundan 3’ü kuş gribinden ölen Koçyiğit Ailesi’nin hayata kalan tak çocuğu 6 yaşındaki Ali Hasan Koçyiğit’in sağlığı hızla düzeliyor. Ablaları ve ağabeyinin ölümünden habersiz olan Ali Hasan’ın doktorları, son anda olumsuz bir gelişme olmaması halinde bugün taburcu edileceğini açıkladı. Koçyiğit kardeşlerin en küçüğü olan ve kuş gribi virüsü taşımadığı anlaşılan Ali Hasan Koçyiğit, Kurban Bayramı’nı evinde anne ve babasıyla geçirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!