37.5 yıl hapse tutuklama yok

Güncelleme Tarihi:

37.5 yıl hapse tutuklama yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 01:29

Ankara'da anadolu lisesinde müdür yardımcısı olan Mümin Yakup Akan (47) üç öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılandığı davada toplam 37.5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Haberin Devamı

MASADA HİPNOZLU TACİZ

İddianemede, şüpheli Mümin Yakup Akan’ın, Din Bilgisi derslerine girdiği sınıfta C.D. ile C.S.’yi okuldaki makam odasına çağırarak cinsel istismarda bulunduğu, başka okulda okuyan C.S.’nin kardeşi Z.S.’yi de ders çalıstırma bahanesi ile okula evine davet ettiği, makam odasında Z.S.’yi masaya yatırıp hipnoz yaparak üniversite sınavlarını kazanabileceğini söyleyerek cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü. İddianemede, Akan hakkında başka şikâyetlerin de bulunduğu bildirildi.

AİLELER TEPKİ GÖSTERDİ

Akan hakkında martta Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üç kız öğrenciye, “cinsel saldırı, cebir tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak” suçlarından dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Akan, suçlamaları kabul etmedi. Dün görülen karar duruşmasında mahkeme, her çocuk için 12.5 yıl olmak üzere Akan’ı toplam 37.5 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, Akan hakkında yine tutuklama kararı vermedi.
Mahkemenin, sanığı tutuklamaması mağdur ailelerin tepkisine neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!