5 saatte söndürüldü

Güncelleme Tarihi:

5 saatte söndürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2005 00:00

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bekleyen kargo uçağında gece yarısı çıkan yangını havalimanı ve çevredeki 3 ilçeden gelen itfaiye ekipleri söndürdü.

KURTKÖY’deki Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, yükleme işlemi tamamlandıktan sonra kalkış saati 06.00’yı bekleyen Ekvatoral Gine’de bulunan Air Cargo şirketine ait Sierra Leone’ye kayıtlı Boeing 707 tipi kargo uçağında saat 01.15 sıralarında yangın çıktı. Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e götürülmek üzere, 33 ton tekstil ürününün yüklü bulunduğu uçaktaki yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk önce havalimanı itfaiye ekiplerince müdahale edildi. Acil Yardım Planı’na göre çıkacak her türlü yangında havalimanına gitmesi gereken Pendik, Tuzla ve Kartal itfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle uçağın gövdesini saran alevler sıkılan kuru kimyevi toz, köpük ve suyla yaklaşık 1.5 saatte kontrol altına alındı. Uçak ve yükünün kullanılamaz hale geldiği yangın 5 saatlik çalışma sonrası tamamen söndürüldü. Yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Kargo uçağındaki tekstil ürünlerinin daha çok bavul ticareti sırasında alınan giyim eşyası olduğu belirlendi.

İTFAİYENİN NOTU 10 ÜZERİNDEN 9’MUŞ

Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından 10 üzerinden 9 notu verilen havalimanı itfaiyesi 7’si kadın 58 kişiden oluşuyor. Kuru kimyevi toz, köpük ve su sıkan 5 araç kullanıyorlar. 24 saat 3 vardiya üzerinden çalışan itfaiyenin elinde Türkiye’de çok az sayıda bulunan, itfaiyecilerin araçtan inmesine gerek duymadan yangına müdahale edebildiği Z6 yangın söndürme aracı da var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!