Öğretim üyesi, sağlık skandalı kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Öğretim üyesi, sağlık skandalı kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2005 00:00

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Ertan Özkaya, yakınlarının iddiasına göre gerçek bir sağlık skandalının kurbanı oldu.

Önceki gün ders sırasında fenalaşınca Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Özkaya, burada müdahale için gerekli tıbbi cihazların bulunmaması üzerine ‘112 Hızır Acil’ ambulansıyla Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılmak istendi. Ud hocası Özkaya, ambulanstaki acil durum ünitesinin bataryasının bittiği, yedek bataryanın da boş olduğu iddiasıyla başka ambulansa transfer için getirildiği Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde yaşamını yitirdi. 52 yaşında ve bekár olan Özkaya’nın, rahatsızlandıktan sekiz saat sonra hayatını kaybetmesi tam bir sağlık skandalı olarak nitelendi.

Özkaya için, görev yaptığı İTÜ Devlet Konservatuvarı önünde dün bir tören yapıldı. Törene Özkaya’nın annesi Hüsniye Özkaya, hayatını kaybettiği sırada yanında bulunan yeğenleri Meltem ve Alper Güner, öğretim üyesi ve sanatçı arkadaşları ile öğrencileri katıldı. Tabut okul önüne getirildiğinde herkes gözyaşı dökerken, Özkaya’nın cenazesi, burada yapılan konuşmaların ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adapazarı’na götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!