Aşkın'ın koğuş arkadaşı intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Aşkının koğuş arkadaşı intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2005 19:20

Van Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, intihar etti.

Haberin Devamı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nce (YYÜ) İspanyol Expansiyon firmasına ihale edilen 25 milyon dolarlık tıbbı cihaz alımıyla

/images/100/0x0/55ea2745f018fbb8f86e7d32
ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, 5 aydır cezaevinde tutuklu bulunuyordu.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nce İspanyol Expansiyon firmasına ihale edilen 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımıyla ilgili 5 Nisan 2005'te Rektör Prof. Dr. Yücel Aşkın ile ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Rektörlük Genel Sekreteri Işık Tepe, Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı ve ismi açıklanmayan bazı kişiler hakkında, “Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Oluşturmak, Tehdit ve Baskı ile İhaleye Fesat Karıştırmak, Resmi Evrakta Sahtekarlık” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı 11 Temmuz 2005'te tutuklanarak Van Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Arpalı, girdiği bunalım sonucu cezaevinin banyosunda bugün saat 12.45 sıralarında intihar etti. Arpalı'nın avukatı Hasan Akköprü ile yakınlarının cezaevine geldiği bildirildi.

Arpalı'nın Savcılıktaki dosya hazırlığı nedeniyle tutuklandığından bu yana mahkemeye çıkarılmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Enver Arpalı'nın cenazesi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ARPALI'NIN YAKINLARININ GERGİNLİK YARATMASI ÜZERİNE ÇEVİK KUVVET ÖNLEM ALDI

Bu arada intihar eden Enver Arpalı'nın yakınlarının gerginlik yaratması üzerine Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri cezaevi önüne geldi.

Girdiği bunalım sonucu saat 12.45 sıralarında tutuklu bulunduğu Van M Tipi Cezaevi'nin banyosunda kendini iple asarak yaşamına son veren YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın yakınları cezaevi önünde toplandı.
  
Yaklaşık 100 kişiden oluşan grup, cenazenin geç verilmesini gerekçe göstererek, güvenlik güçleriyle tartıştı. Yaşanan gerginlik üzerine Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri ile Emniyet Müdür Vekili Cemil Zafer, cezaevi önüne geldi.
  
Bu arada, Arpalı'nın yakınlarının cezaevi önünde bekleyen basın mensuplarıyla tartışması üzerine gazeteciler, cezaevinden uzaklaştırıldı.
  
Arpalı'nın intiharıyla ilgili cezaevinde başlayan soruşturma ve otopsi incelemesinin sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE: ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Öte yandan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Arpalı'nın intiharının üniversitede üzüntü yarattığı ifade edilerek, ”Olayın haber alınmasıyla birlikte üniversitemizin bütün yönetim kadrosu, Enver Arpalı'nın evine giderek eşi Necmiye Arpalı'nın ve tüm aile fertlerinin acısını paylaşmıştır. Üzüntümüz ve acımız çok büyüktür” denildi.

ÇİÇEK: İNTİHAR EDİP ETMEDİĞİ OTOPSİNİN ARDINDAN ANLAŞILACAK

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı'nın intiharı ile ilgili, “İntihar mı etti, başka bir sebeple mi öldü? İntihar edip etmediği, otopsinin ardından anlaşılacakmış” dedi.
  
Bakan Çiçek, temel atma törenleri için gittiği Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde, AKP İlçe binasını ziyaret etti. Gazetecilerin, YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı Arpalı'nın intiharıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Çiçek, şunları söyledi:
  
“Cezaevinde çamaşır günüymüş. İntihar eden kişi banyodan çıkmamış, arkadaşları şüphelenmiş. Banyoya baktıkları zaman cesediyle karşılaşmışlar. İntihar mı etti başka bir sebeple mi öldü? İntihar edip etmediği otopsinin ardından anlaşılacakmış. Şu anda net bir bilgi yok, otopsiden sonra açıklama yapılacakmış.”
  
ARPALI'NIN ÖZGEÇMİŞİ
  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden alınan bilgiye göre, 1947 doğumlu olan Arpalı'nın 1965 yılında Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'nde elektrik ustası olarak göreve başladığı, 1969 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Diyarbakır Akşam Tekniker Okulu Makine Teknikerliği bölümünden, 1970 yılında ise Milli Eğitim Bakanlığı Ankara Tekniker yüksek okulundan mezun olduğu bildirildi.
  
1985 yılında YYÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına yüksek tekniker olarak atanan Arpalı'nın aynı birimde 1987 yılında şube müdürlüğü görevine, 1992 tarihinde ise Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nda daire başkanlığı görevine getirildiği kaydedildi.
  
2003 yılında YYÜ Genel Sekreter Yardımcısı olarak göreve başlayan Arpalı'nın evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!