Çarpık sistemin faturası hekimlere çıkarılmasın

Güncelleme Tarihi:

Çarpık sistemin faturası hekimlere çıkarılmasın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2005 16:51

Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın öldürülmesi, hekimleri ayağa kaldırdı. Ünlü cerrahın bir hasta yakını tarafından 10 kurşunla öldürülmesine tepki gösteren İstanbul Tabipler Odası Başkanı Gürsoy, "Sağlık sistemindeki çarpıklığın faturasının hekimlere çıkarılmasından vazgeçilmeli" dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Kalaycı, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin otoparkında uğradığı silahlı saldırının ardından hayatını kaybetti. İstanbul Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Çapa Tıp Fakültesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Göksel Kalaycı'nın öldürülmesiyle ilgili bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

Prof. Dr. Gürsoy, Profesör Doktor Göksel Kalaycı'nın öldürülmesinin hekimlerin güvenliği ve sağlık sistemindeki aksaklıkların çözümüne yönelik adımların atılmasına katkıda bulunmasını diledi. Bu sabah yaşanan acı olayın sistemdeki çarpıklıkları siyasilerin görmesine neden olmasını dileyerek bu konudaki her aksaklğın faturasını hekimlere çıkaranları eleştirdi. Gürsoy, "Bu yönde bir hafifliği zaman zaman siyasilerin de gösterdiği gerçektir" dedi. Hekimlere yönelik saldırıların yüzde 95'nin hasta yakınlarından geldiği vurgulayan Gürsoy, hedef gösterilmelerine yönelik çıkışların sona ermesini istedi.

Gürsoy, "Öyle bir kin ki tasavvur edilemez, bir insana 10 kurşun sıkmak için nasıl bir ruh halinde olunur tasavvur edilemez" diye konuştu. "Acı olayı umarım  yapıcı unsurlara dönüştürmek mümkün olur" diyen Gürsoy, yetkililere önlem alma çağrısında bulundu.

Bu sabah uğradığı saldırıda vücudunun çeşitli yerlerinden çok sayıda kurşun yarası alan Prof. Dr. Kalaycı, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin acil cerrahi bölümüne kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.


EŞKAL BELİRLENDİ
 
Olayın ardından İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek incelemede bulunan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'yı öldüren saldırganın eşkalinin belirlendiğini ve polisin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Kalaycı'nın bu sabah saat 08.50 civarında hastaneye geldiğini ve otoparka otomobilini park ettiği sırada bir kişinin ateş ederek yaraladığını anlatan Cerrah, “Ameliyata alındı, fakat ameliyatta kaybettik. Olay yerinde arkadaşlarımız inceleme yapıyorlar. 9 milimetrelik kovanlar var. Saldırganın eşkalini tespit ettik. Arkadaşlar çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, “Bir hasta yakınının intikam amacıyla olayı gerçekleştirdiği söyleniyor. Ne diyorsunuz?” şeklindeki sorusu  üzerine Cerrah, “Bu iddialar her zaman olabilir. Faili yakalanmadıktan sonra herhangi bir aileyi suçlamak çok yanlış olur. Lütfen bu konularda dikkatli davranalım. Kısa zamanda sonuca varırız ve failleri de yakalarız” diye konuştu.
  
“KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR”
  
Cerrah, “Hastanenin kameralarının bozuk olduğu yönünde iddialar var. Bu konuda ne diyorsunuz?” sorusuna ise “Kamera kayıtları alındı. Arkadaşlarımız bunları da inceliyor. Görüntüler ne durumda, şu anda bilemiyorum. Ben içeride görgü tanıklarının ifadelerine başvurdum. Hasta yakınlarının ve eşinin bilgilerine başvurdum. Konuları değerlendiriyoruz” yanıtını verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!