350 Türk kadını asker kuyruğunda

Güncelleme Tarihi:

350 Türk kadını asker kuyruğunda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 00:22

Hakkari’de kalleş saldırıda şehit düşen 12 Mehmetçiğin ardından tüm Türkiye’de başlayan gösteriler dün de sürdü, onbinlerce Türkiye vatandaşı, terör örgütünü lanetledi, Türkiye’nin kenetlendiği mesajını verdi. Bu arada Türkiye çapında 4 bin 500 gönüllü, askere yazılmak istedi. Kuyruğa girenlerden 350’si, kadınlardı...

ŞEHİT düşen askerlerin bu ay içerisinde 22’ye yükselmesi üzerine gönüllü olarak askere gitmek üzere askerlik şubelerine başvuranların sayısı 4 bin 200’ü buldu. Başvuranların 350’si kadın, 1200’ü daha önce askerlik yapmış olanlar. Askerliğini yeniden yapmak üzere ya da erkene aldırmak üzere gönüllü askerlik için başvuranların çoğunluğu ise Orta Anadolu ve Karadeniz’den geliyor. Askerliğini daha önce yapmış olanlara askerlik kanunu gereği ikinci bir defa asker olamayacağı ancak yasal şartlara uyması halinde uzman asker olmak üzere başvuruda bulanabileceği ifae ediliyor. Askerliğini erkene alarak bir an önce Güneydoğu’ya gitmek isteyenlerin ise pek çoğunun başvurusunun kabul edildiği öğrenildi.

FAKSLA BAŞVURAN VAR Başvuruları anlatan bir yetkili, şunları söyledi: "Askerlik şubelerine tek tek ya da grup halinde gelip dilekçe veriyorlar. Hemen askere alınmak istediği belirterek faksla başvuruda bulunan da var. Başvuranlar arasında 1950 doğumlular dahi var. Onların heyecanını, öfkesini, kızgınlığını en az onlar kadar hissediyor ve anlıyoruz ancak onlara çay kahve ikram ediyor yatıştırıyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!