35 ölüyü arkalarında bırakıp kaçmışlar

Güncelleme Tarihi:

35 ölüyü arkalarında bırakıp kaçmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 00:46

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, teröristlerin 14 Ekim akşamı, Besta Bölgesi’nde konuşlu taburun ileri unsurlarına da iki koldan saldırdıklarını söyledi.

Saldırıya çok sert karşılık verildiğini, teröristlerin 35 ölüyü bırakarak çekildiklerini söyleyen Gürak, teröristlerin o geceki çatışmada yaptıkları telsiz konuşmalarını da açıkladı.

CUDİ dağında 14 ekim akşamı teröristlerle yaşanan çatışmayla Aktütün benzeri bir saldırının önlendiği açıklandı. Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, teröristlerin o akşam, Cudi Dağı’nın doğusundaki Besta Bölgesi’nde konuşlu taburun ileri unsurlarına iki koldan saldırdıklarını, çok sert karşılık alan teröristlerin 35 ölüyü arkalarında bırakarak çekildiklerini söyledi. Gürak, ölü terörist sayısının kendi aralarındaki telsiz konuşmalarından tespit edildiğini ifade etti.

Ölülerini bölgeye gömdüler

Gürak, birliğin ileri emniyet unsurlarınca ateşle karşılık verilen teröristlerin, tabur merkezindeki destek silahları ve Şırnak’tan gelen Kobra helikopterleri ile yoğun ateş altına alındıklarını söyledi. Tuğgeneral Gürak, 14 Ekim akşamı ve ertesi gün teröristler arasında geçen telsiz konuşma kayıtlarını da açıkladı. PKK’nın bu olayda büyük zayiat verdiğini belirten Gürak, telsiz konuşmalarının da PKK’nın Aktütün civarındaki Bayraktepe’de olduğu gibi ölülerini bölgeye gömdüğünü ya da yanında götürdüğünü gösterdiğini kaydetti. Tuğgeneral Metin Gürak, teröristlerin bazı ölülerini operasyon bölgesinden geçen Hezil çayına atmış olabileceklerini ve bölgedeki arama taramanın devam ettiğini söyledi.

5 şehitli çatışmayı anlattı

Tuğgeneral Gürak, 15 Ekim’de, sat 05.00 sıralarında Hakkári’de Kavaklı (Beytüşşebap-Altındağlar) bölgesinde dört askerin şehit olduğu çatışmayla ilgili de bilgi verdi. Bölgede bir grup terörist bulunduğunun haber alınması üzerine operasyona başlandığını belirten Gürak, aynı akşam bölgede teröristlerin açtığı ateş sonucu dört güvenlik görevlisinin şehit olduğunu anlattı. Gürak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Diz ve kaburga kırığı

"Teröristlerin kaçış istikametine doğru süratle 22.30’da 1.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük’ün komutasında takviye bir komando bölüğü olay bölgesine helikopterlerle sevk edilmiştir. Helikopterlerin inişi esnasında bir helikopter teknik nedenlerden dolayı kırıma uğramış ve içinde bulunan 16 personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personelden biri hastanede hayatını kaybederek şehit olmuştur. Yaralılar arasında 1. Komando Tugay komutanı da yer almaktadır. Tugay komutanının dizinde ve kaburgalarında kırık vardır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!