35 bin kişi dört yıldır 29 Şubat'ı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

35 bin kişi dört yıldır 29 Şubatı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 11:13

Türkiye genelinde yaklaşık 35 bin kişi, şubatın 29 çektiği "artık yıl"ın 2016'ya denk gelmesiyle, 4 sene aradan sonra doğum gününü kutlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl, takvim yılının mevsimlerle ve dünyanın güneş çevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için uygulanan ve 4 senede bir gerçekleşen artık yıllardan birisi yaşanıyor. Buna göre, artık yılın 2016'ya denk gelmesi nedeniyle bu sene şubat ayı 29 çekiyor.

Bu tarihte doğanlar, doğum günlerini 4 yılda bir kutlamak zorunda kalıyor.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Türkiye genelinde, nüfus aile kütüklerinde doğum günü 29 Şubat olan 35 bin 33 kişi bulunuyor. Bunların 18 bin 119'u erkek, 16 bin 914'ü kadınlardan oluşuyor.

Doğum gününü 4 senede bir gelen artık yılda kutlamak zorunda kalanların illere göre dağılımına bakıldığında, 29 Şubat doğumlu en çok kişi İstanbul'da, en az kişi de Yalova nüfusunda kayıtlı bulunuyor.

Artık yılda doğan yerli ve yabancı ünlüler

Haberin Devamı

Dört yılda bir gelen 29 Şubat’ta doğanlar arasında, Türkiye ve dünyada tanınmış isimler de bulunuyor. Buna göre, oyuncu Nejat İşler, sinema sanatçısı Nilüfer Aydan, Trabzonspor ve Beşiktaş gibi kulüplerde de forma giyen futbolcu Çağdaş Atan, bu tarihte doğan Türkiye'deki ünlü isimler arasında yer alıyor. Dünyaca tanınmış ünlüler arasında ise ressam Balthus, oyuncu Joss Ackland, oyuncu Jessie Usher ve Cezayirli ünlü şarkıcı Cheb Khaled bulunuyor. Fener Rum Patriği Bartholomeos da doğum günü 4 yılda bir denk gelenler arasında yer alıyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!