35 bin kaçak telefonu klonlamışlar

Güncelleme Tarihi:

35 bin kaçak telefonu klonlamışlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2011 11:44

Çin'den kaçak yollarla yurda soktukları cep telefonlarına IMEI numarası klonladıktan sonra internet üzerinden sattıkları ileri sürülen 4 kişi suçüstü yakalandı. İnternet üzerinden satın aldıkları telefonların kapanması üzerine gelen şikayetleri üzerine başlatılan operasyonda gözaltına alınan zanlıların şimdiye kadar 35 bin telefonu klonladıkları tespit edildi.

Haberin Devamı

Bir ihbar e-mailini değerlendiren Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği Ekipleri, klonladıkları kaçak telefonları internet üzerinden satan kişilere yönelik çalışma başlattı.

 

İnternet üzerinden satış yapan sitelerde satış yapan kişilerin Eminönü Tahtakale’deki adresleri belirlendi. Ardından bu adrese düzenlenen baskında, işyeri sahibi Y.A. (25), U.A.(20), O.K. (23), İ.G. (29) telefon klonladıkları sırada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Dükkanda yapılan aramalarda, klonlanmak üzere olan 350 adet kaçak cep telefonu, klonlama yapılan 2 bilgisayar ele geçirildi.

 

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan zanlıların Çin’den kaçak yollarla yurda soktukları cep telefonlarına IMEI numarası klonladıktan sonra internet üzerinden sattıklarını itiraf etti. Zanlıların bir yıl içerisinde 35 bin adet cep telefonunu bu şekilde klonladıktan sonra sattıkları belirlendi.

 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 zanlı İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!