35.5’un çarşısı yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

35.5’un çarşısı yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2014 14:29

İzmir denince ilk akla gelenlerden biridir Karşıyaka… Şehrin içinde başka bir şehir gibidir… Ondan plakasına 35.5, nerelisin diyenlere de “Karşıyakalıyım” denir.

Haberin Devamı

Karşıyaka kadar İzmir için başka önemli bir mekan da Karşıyaka Çarşısı’dır. İzmir içinde markalaşmış yerlerden biridir. Kültürünün ve tarihinin kokusu adeta bu çarşıya sinmiştir. İskelenin karşısında önce çarşı karşılar sizi. Sabah yeni güne başlangıçları, akşam günün yorgunluğunu omuzlarında taşır.

Çarşının kaderi farklı medeniyetlerin birlikteliği ile çizilmiştir. Tarihi boyunca bu yapısı genlerine işlemiştir.

Karşıyaka’nın tarihi, kültürü ve sosyal hayatı içinde önemini hiç kaybetmeyen çarşı şimdi küçük dokunuşlarla günümüze ayak uyduracak. Karşıyaka Belediyesi, kentin en kalabalık ve en gözde merkezlerinden biri olan Karşıyaka Çarşısı'nı daha modern ve düzenli bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara başlayacak. Yer döşemelerinden aydınlatmalara, kent mobilyalarından estetik dış görünüme kadar pek çok değişikliği içeren proje için çarşı esnafının ve Karşıyakalıların da görüşleri alındı.

Karşıyaka'nın vitrini Çarşı'yı daha düzenli bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen çalışma öncesi belediye tarafından yapılan anketle, esnafın ve vatandaşların da görüşleri toplandı. Ankete katılanların neredeyse tamamı, Çarşı ve yan sokaklarda modern bir değişim yaşanması gerektiğini istedi.

Karşıyaka Belediyesi de esnaf ve vatandaşın desteğinin alınmasının ardından, proje çalışmalarını hızlandırdı. Karşıyaka Çarşı'yı yepyeni bir görünüme kavuşturacak proje ile; cadde ve yan sokakların tamamında yer döşemeleri yenilenecKarşıyaka'nın vitrini Çarşı'yı daha düzenli bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen çalışma öncesi belediye tarafından yapılan anketle, esnafın ve vatandaşların da görüşleri toplandı. Ankete katılanların neredeyse tamamı, Çarşı ve yan sokaklarda modern bir değişim yaşanması gerektiğini istedi.

Özel olarak tasarlanmış tek tip tabela ve tente uygulamasına geçilecek. Çarşı içi yeşillendirme çalışmaları yapılacak ve bölgenin dört bir yanına modern kent mobilyaları yerleştirilecek. Çarşı ve civarındaki aydınlatma sistemlerinde de değişiklik yapılacak ve modern görünümlü ışıklandırma gereçleri kullanılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: "Karşıyaka Çarşımız, sadece İzmirlilerin değil, Türkiye'nin her yerinden kente gelen vatandaşlarımızın, hatta yabancı turistlerin uğrak noktası olan bir bölge. Burası, aynı zamanda ilçemizin geneli hakkında da ziyaretçilere fikir vermesi açısından önemli bir yer. Çok kapsamlı bir proje ile Karşıyaka Çarşımızı ve ona bağlı yan sokakları baştan yaratacak, çok daha modern, ferah ve düzenli hale getireceğiz. Şu anda projenin detayları üzerinde çalışmalar sürüyor. Esnaf ve vatandaşlarımızın isteklerini de yansıtan çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp uygulamaya geçmek istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!