34 Türk şirketi Eureka'ye dahil oldu

Güncelleme Tarihi:

34 Türk şirketi Eurekaye dahil oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2008 16:49

Ticarileşebilecek ürün ve süreçlerin geliştirilmesine yönelik projelerin desteklendiği uluslararası işbirliği platformu Eureka'ya 34 Türk şirketi dahil oldu.

Söz konusu sayının ilerleyen yıllarda katlanarak artması için TÜBİTAK Eureka Ekibi 2008 boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bu etkinliklerin ilkini, Eureka programında yazılım sektörüne yönelik olarak oluşturulan işbirliği olan ITEA2 tanıtım etkinliği oluşturacak. Alcatel-Lucent, Philips, Nokia, Airbus gibi firmaların liderliğinde oluşturulan işbirliği kümesi olan ITEA2 kapsamındaki fırsatların aktarılacağı etkinlik 6 Şubat'ta İstanbul’da Turkcell Tepebaşı Plaza’da yapılacak.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK tarafından, Turkcell ve Turkcell Teknoloji’nin sponsorluğunda düzenlenen etkinliğin açılışını EUREKA Üst Düzey Temsilcisi Okan Kara yapacak. Etkinliğe Eureka-ITEA2 Kümesinin Yönetim Kurulu Başkanı Rudolf Haggenmüller ve ITEA2 Programı Koordinatörü Erik Rodenbach da katılacak. ITEA2’nin yazılım sektörüne sunduğu fırsatların tanıtılacağı etkinlikle Eureka Ulusal Proje Koordinatörü Hüseyin Gören Eureka projeleri için sağlanan hibe destekler hakkında bilgi verilecek. Etkinlikte ayrıca Philips, Mobilera ve Eteration firmalarının temsilcileri tarafından Ar-Ge stratejileri, projeler ve ITEA2 kapsamında edinilen tecrübeler konulu sunumlar yapılacak. ITEA2 ile 2007-2015 yılları arasında 3 milyar euroluk Ar-Ge potansiyeli yaratılması hedefleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!