33 üye seçilmezse Yargıtay müzakere yapamayacak

Güncelleme Tarihi:

33 üye seçilmezse Yargıtay müzakere yapamayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 00:00

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker aylardır boş bulunan 33 üyelik için seçim yapılmazsa, Yargıtay’da yeni yılda dairelerin toplanıp müzakere yapamaz hale geleceklerini söyledi.

Gerçeker, önlerindeki iki dosyadan birinin 2010’a devrettiğini belirterek, “Bu kadar dosya arasında önümüzü göremediğimiz için yeni yılla ilgili çok umutlu bir şey söyleyemeyeceğim” dedi. Gerçeker’in, değerlendirmeleri şöyle:

Yasal zorunluluk olmasına rağmen, şu anda 33 üyeliğimiz boş ve HSYK tarafından seçim de hâlâ yapılmadı. Hâkim kadrosu tamamlansa bile boş üyeliklere seçim yapılmadıktan sonra müzakereler yapılamaz. Yargıtay’da şu anda 1 milyon 600 bin dosya bulunuyor. 800 bine yakını yıl içinde sonuçlandı. 800 bine yakını 2010 yılına devredecek. Dosya sayısı fazla, hâkim sayısı eksik, personel yetersiz. Tetkik hâkimi, savcılar, idari personel kalabalık odalarda hizmet veriyor. Yargının altyapı sorunları, fiziki koşullar halledilmeden, yargının saygınlığına dair koşullar oluşmadan en iyi sistem de getirilse, değişen bir şey olmaz. Yeni yılda topluma en iyi şekilde adalet hizmetini sunabilecek, tam bağımsız bir yargı sisteminin hayata geçirilmesini diliyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!