33 bin lira buldu polise teslim etti

Güncelleme Tarihi:

33 bin lira buldu polise teslim etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2010 17:20

KÜÇÜKÇEKMECE İkitelli’de bir tekstil atölyesinde çalışan Eren Aksu, çöp konteynerinin önünde iki deste halinde bulduğu 33 bin lirayı polise teslim etti. Bankalarda araştırma yapan polis, paranın gerçek sahibini bularak, teslim etti.

Haberin Devamı

Evli ve 2 çocuk babası Eren Aksu dün İkitelli’de çalıştığı tekstil atölyesinden öğle molasında çay içmek için işyerinden ayrıldı. Dışarı çıkan Eren Aksu, tekrar işyerinde dönerken Bankalar Caddesi üzerinde bulunan çöp konteynerinin önünde balya iki deste halinde olduğunu gördü. Aksu, parayı cebine koyarak hemen işyerine döndü. 33 bin lira olarak saydığı parayla patronu Askeri Yaşar’ın yanına giderek, bunu ne yapması gerektiğini sordu. Patronunun verdiği "Ne yapacağını en iyi sen bilirsin" yanıtı üzerine evine gitti. Paraları çaldırmamak için cebindeki son 20 TL ile taksiye binen Eren Aksu, bu sabah İkitelli Şehit Zeki Kaya Polis Merkezi’ne gitti. Poise teslim edilen paranın sahibinin biran önce bulunmasının isteyen Eren Aksu, durumu bazı gazete ve televizyon merkezlerine de bildirdi.

Haberin Devamı

"CEBİMDEKİ SON PARAYI TAKSİYE VERDİM"

Polis Merkezinden çıkışta basın mensuplarına konuşan Eren Aksu, "Ben öğle paydosunda karşıdaki derneğe çay içmeye gittim. Oradan çıkıp işe dönerken yolda bir miktar para olduğunu gördüm. Parayı aldım, hemen patronun yanına gittim. O da bana ’kararı kendin ver’ dedi. Sonra ben babama danıştım. O da bu para bize hayır getirmez, sahibini bul’ dedi. Dolmuşa binmedim. Çünkü cebimdeki paranın çalınmasından korktum. Cebimde 20 lira para vardı. 15 lirasını taksiye verip, eve gittim. Babam ’gazetelere ilan verip, sahibini bulalım’ dedi. Ben de uygun buldum. Parayı bulduğumda vicdanen rahatsız oldum. Çünkü 'Belki hastası, belki ameliyat olacak çocuğu vardır' diye. 'Kaybeden kişi gece yatamaz' diye düşündüm" dedi.

"ÖRNEK BİR VATANDAŞ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Eren Aksu’nun patronu Askeri Yaşar da "Bir yıldır yanımızda çalışıyor. Dün öğle saatlerinde yüklü miktarda para buldu ve bize getirdi. O da paranın sahibini bulacağını söyledi. Kendisi burada askeri ücretle çalışıyor. Bazen maaşlarını geç alıyorlar. Yol parasını bile benim verdiğim oluyor. Bu sıkıntıları olmasına rağmen Eren, örnek bir vatandaş olduğunu gösterdi" dedi.

EV ALMAK İÇİN PARA ÇEKMİŞ

Polis ekipleri İkitelli, Bankalar Caddesi üzerindeki araştırma yaptı. Bektaş Uzun'un hesabında bulunun 33 bin lirayı çektiğini belirledi. Bektaş Uzun, polis merkezine çağırıldı. Düşürdüğü para almak için polis merkezine gelen Bektaş Uzun, “Parayı ev almak için hesabımdan çektim. Banka çıkışında farkında olmadan düşürmüşüm. Parayı bulan arkadaşa çok teşekkür ederim. Böyle dürüst insanların kalmış olması çok güzel bir şey” dedi. Eren Aksu, parayı bulduğu için herhangi bir beklenti içinde olmadığını, insanlık görevi yaptığını söyledi. Paranın sahibi Bektaş Uzun ise, Eren Aksu'nun telefon numaralarını aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!