321 milletvekili kaydını yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

321 milletvekili kaydını yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2007 21:19

TBMM’de, mazbatalarını alarak kaydını yaptıran milletvekili sayısı 321’e ulaştı. YSK’nın kesin sonuçları açıklamasının ardından Meclis’te kayıt işlemlerinin daha da hızlanması bekleniyor.

TBMM Şeref Holü’nde oluşturulan kayıt başvuru bürosuna gün boyunca, bakanların da aralarında olduğu 100’e yakın milletvekili geldi. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler kayıtlarını kendileri yaptırdı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in kaydını ise danışmanı yaptırdı. Bakanların yanı sıra gün boyunca Meclis’e gelerek kaydını yaptıran diğer isimler de AKP İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay, eski bakan Güldal Akşit, Ankara Milletvekilleri Zafer Çağlayan, Haluk Özdalga, Bülent Gedikli, Adana milletvekili Necdet Ünüvar, Afyon Milletvekili Veysel Eroğlu, Gaziantep Milletvekili Mahmut Durdu, Şanlıurfa Milletvekili Birnur Şahinoğlu oldu. CHP’den ise Necla Arat, Bihlun Tamaylıgil de kaydını yaptıran milletvekilleri arasında yer aldı.

ESKİ VEKİLLER ROZET ALMADI

Meclis’teki kayıt işlemleri sırasında, eski milletvekilleri 425 YTL değerindeki rozete rağbet etmedi. AKP’li Necdet Ünüvar’ın rozetini kızı takarken, AKP’li Haluk Özdalga’ya rozetini ise AKP Ankara Kadın Kolları Başkanı Aynur Yurdakul taktı. Meclis’te kayıt işlemlerinin hafta sonuna kadar devam etmesi beklenirken, YSK’nın kesin sonuçları açıklamasının başvuruları daha da hızlandıracağı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!