Kimlik tespiti kopan ayağından

Güncelleme Tarihi:

Kimlik tespiti kopan ayağından
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 21:23

Ankara’da 102 kişinin öldüğü bombalı saldırıya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine 6’ncı Sulh Ceza Hâkimliği, daha önce verilen yayın yasağını kaldırdı.

Haberin Devamı

Savcılık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, eylem alanında iki erkek cesedine ait ayaklar bulundu. “İki ayak” üzerinde yapılan DNA incelemesi sonucunda ayaklardan birinin canlı bomba eylemini yapan Yunus Emre Alagöz’e ait olduğu tespit edildi. Diğer ayak parçasına ilişkin örnek ise ailelerden alınan DNA örnekleri ile örtüşmedi. Bu saldırganın yabancı uyruklu olabileceği değerlendirildi. Başsavcılık dün soruşturmayla ilgili açıklamada, “Diğer canlı bomba eylemcisinin fotoğrafla teşhisi yapılmış olup, açık kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu kişinin eylemi gerçekleştirmek üzere, güney sınırlarımıza komşu bir ülkeden geldiği tespit edilmiştir” dedi. Canlı bombaların Ankara’ya getirilmesine ‘eskortluk’ yaptığı belirtilen Y.Ş.’nin verdiği ifade üzerine, Gaziantep’te 5 hücre evine operasyon düzenlendi. 11 kişi gözaltına alındı, 2 tona yakın suni gübre ele geçirildi. Resmi açıklamada, hücre evlerine yapılan operasyonlarda, 10 adet intihar yeleği ve intihar yeleği dikimi için kullanılan dikiş makinası ele geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

HABER NEDENİYLE 9 KİŞİ KAÇTI
Açıklamada, “Şüphelilerin yerlerinin tespit edilip, yapılacak operasyonlarla gözaltına alınma işlemlerinin gerçekleştirilmesine çaba gösterildiği sırada, bazı basın yayın organları sorumsuzca davranarak, bir kısım şüphelilerin ad ve soyadlarının baş harflerini yazmak suretiyle haber yapmaları neticesinde, bombalama eylemi ile kuvvetli irtibatları olduğu düşünülen 9 kişinin kaçmasına sebep olmuşlardır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!