Konya'ya yakışmadı

Güncelleme Tarihi:

Konyaya yakışmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 21:16

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konyalı taraftarların A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda ile karşılaştığı Euro 2016 elemeleri maçı önesinde, Ankara katliamında ölenler için düzenlenen saygı duruşundaki ıslıklamalarına, “O maça gelmiş olan Konyalılara yakışmayan bir davranış. İdeolojileri farklıdır diye vefatına sevinmek insanlıkla bağdaşmaz” tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Önceki gün İstanbul mitinginden Ankara’ya dönerken verdiği molada bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Bahçeli, özetle şunları söyledi:


HALK ÖZÜR DİLEMELİ
(Ankara katliamında ölenler için saygı duruşunda Konyalı taraftarların ıslıklı protestosunu nasıl değerlendiriyor sunuz?) Çok çirkin, o maça gelmiş olan Konyalılara yakışmayan bir davranıştır. 100’e yakın insanımızı rahmetle anmak dururken, ıslıklamak gibi terbiyesiz, saygısız tavır, hiç kimseye faydası olmadığı gibi Konya’ya da yakışmamıştır. Onlar da bu ülkenin vatandaşı. Değişik fikir ve görüşlerde, ideolojileri farklı olabilir. Farklı insanlardır diye bunların vefatına sevinmek insanlıkla bağdaşmaz. Konya halkının tertip heyetinden veya hayatını kaybeden 102 kişinin ailelerinden özür dilemeleri lazım. Olacak şey mi? Türkiye’de ayrışma öne çıkmıştır. Sosyal anarşinin yoğunlaştığı bir dönem sonrası, DSP ile MHP’nin koalisyon partisi kurması Türkiye’yi rahatlatmıştır. Devrimci ile ülkücü muhtelif yerlerde görüşebilir, konuşabilir, alışveriş yapabilir bir konuma gelmiştir. Bundan kimse zarar görmemiştir. 12 Eylül öncesinde birbirini tanıyan insanlar daha çok tanır hale gelmiştir. Milli değerlerde erozyon var.
(Milli maçların sürekli Konya’da oynanması manidar mı?) Onu bizim eski başkanımız Demirören’e (TFF Başkanı Yıldırım Demirören) sormak lazım. Ona kim telkin etti? Başbakana karşı daha hoşgörülü olma konusunda...

Haberin Devamı


TROLLER SİYASETİ ZEHİRLİYOR

(‘Bahçeli dört şartı Bülent Ecevit’e niye sunmadı’ diyorlar) O zaman ak troller yoktu. Şimdi ak troller var, ısmarlama siyaseti yönlendirecek insanlar var. O sebepten dolayı ak troller Türkiye’de siyaseti zehirleyen unsurlar olmuştur.
Ak troller, 13 yıldır iktidarda kalan bir siyasi partinin hırsızlıklarının üstünü örtmeye yönelik görevli kurumsal yapı haline gelmiştir. Bunların hepsi profesyoneldir ve maaşlıdır. Açın yandaş havuz medyasını, Akşam gazetesinden Yeni Şafak’a kadar hepsi aynı, kelime farkı yok. Bunların hepsinin önüne geçilmesi lazım.


ÖCALAN DA GİTMİŞTİ
(Bilal Erdoğan’ın doktora için İtalya’ya gitmesi) Suriyeden ayrıldıktan sonra özellikle Öcalan denen caninin İtalya’da yaşamayı tercih etmesi, önce başka yere gitmesi sonra oraya gelmesi haddizatında akılcı bir yoldur. Türkiye ile İtalya arasında suçluların iadesi anlaşması var mı yok mu bilmiyorum ama şu an için suçlu mu değil mi... Ama İtalya’nın da tecrübeli savcıları var bildiğim kadarıyla.
(Vatandaşta seçime dönük bir ilgi yokmuş gibi. Heyecan görünmüyor) Her ne kadar heyecan gözükmese de sessiz bir öfke olduğunu tahmin ediyorum. Eğer bu sandıktan patlarsa demokrasimiz için hayırlı bir sonuç oluşturur umarım.

Haberin Devamı


ERDOĞAN’DAN VAZGEÇERLER
(AKP’nin dört şartı kabul etmesi görünmüyor. Tıkanma olacak gibi yine) Türk siyasetinde vazgeçilmez insan yoktur. Türkiye’nin geleceği ile ilgili AKP’liler ne malum belki de Recep Tayyip Erdoğan’dan vazgeçebilirler. Kaos derinleşecekse o zaman ne yapacağız? Türkiye’yi mi batıracağız yoksa Erdoğan’ı korumak için Türkiye’nin batışına katkı mı sağlayacağız? Bu AKP’nin sorunu. Belki de Türkiye’nin kritik bu aşamasında AKP içinde akil insanlar grubu olabilir.
(Merkel görüşmesinde tahta benzeyen koltuklar) Koltuk meraklıları için sevindirici bir hayli. Bundan daha güzel koltuk mu olur. Bizim saraydaki koltuklar değil mi?”

Haberin Devamı

SARAY’A BURHAN KUZU’YU VERDİK BUNDAN SONRA GİDEN KURT OLUR

“(Cumhurbaşkanı Saray’a kuzu kuzu gideceğinizi ifade etti) Bunlar bana kuzu kuzu gelecekler diyorlar. Kuzunun biri yanında, ikincisinin kim olacağı da belli değil. Burhan Kuzu da bizdendi. Bir kuzu verdik ikinci kuzuyu vermeyiz. Bundan sonra giden kurt olur. Bozkurt gider artık. Eskiden beri söylerim bozkurtlar Erdoğan’ın ensesindedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!