Bombayla sır 2 saat

Güncelleme Tarihi:

Bombayla sır 2 saat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 21:53

Barış mitingini kana bulayan canlı bombalar Yunus Emre Alagöz ile Ömer Deniz Dündar’ın olay günü sabah 07.50’de Ankara girişinde inerek ticari taksi ile Balgat’a gittikten sonra başkentte geçirdikleri 2 saatin sırrı çözülmeye çalışılıyor.

Haberin Devamı

Hem kamera görüntülerinden hem DNA’dan belirlenen Yunus Emre Alagöz ile görüntülerine ulaşılan Ömer Deniz Dündar’ın bağlantılarının belirlenmesine çalışılıyor. Saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, tüm olasılıkları değerlendiriyor. Soruşturma kapsamında bölgedeki HTS kayıtları incelenirken, saldırganların telefon veya iletişim araçları kullanmadığı olasılığı kuvvet kazandı. HTS kayıtlarının yanı sıra MOBESE ve güvenlik kamera görüntüleri de geriye dönük incelemeye alındı. 100 kişilik özel ekip, saldırganlara ait görüntülerden bağlantılarını çözmeye çalışıyor.
Geriye dönük görüntü incelemesinde canlı bombaların, olaydan 2 saat 15 dakika önce Ankara’ya geldikleri ortaya çıktı. Buna göre 07.50’de Ankara girişindeki Gölbaşı ilçesine geldikleri belirlenen saldırganların buradan ticari taksiyle Balgat semtine geçtikleri tespit edildi. Polis, saldırganların patlamanın olduğu saat 10.04’e kadar geçen süredeki yaptıklarını çözmeye çalışıyor. Bu noktada saldırganların bulunduğu bölgelerdeki tüm görüntüler incelemeye alınırken, birileriyle görüşüp görüşmedikleri ortaya konulacak.

Haberin Devamı

Bombayla sır 2 saat
Turist gibi turlamışlar

BOMBALAR SARILI GELDİLER

Yapılan ilk incelemede, Ankara’ya varışları ve patlama saatine kadar geçen süre dikkate alındığında, saldırganların TNT patlayıcı ve düzeneği şehre gelmeden hazırladıkları, bu patlayıcılarla yaklaşık 7 saat yolculuk yaptıkları da değerlendiriliyor. Üzerlerindeki bomba düzenekleriyle Ankara’da 2 saat gezen bombacıların, elde edilen görüntülerinde sakin oldukları, normal davranışlar gösterdikleri görülüyor. Üzerinde bomba düzeneği olan bir kişinin bu kadar doğal hareket etmesi ise “uyuşturucu veya benzeri uyarıcı” kullandıkları yorumuna yol açıyor. Saldırıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan 8 kişinin ise TEM şubedeki sorgusu devam ediyor.

Bombayla sır 2 saat
Ömer Deniz Dündar’ın ablası hem BİMER’e hem Cumhurbaşkanlığı’na yazmış

TWITTER’CILAR SERBEST

Saldırı öncesi sosyal medyada, bombalı saldırı olacağı paylaşımında bulundukları için gözaltına alınan 3 kişi, dün adliyeye sevk edildi. TEM’de üç gün sorgulanan şüpheliler, işlemlerinin ardından önce sağlık kontrolünden geçirildi, daha sonra savcılığa götürüldü. Emniyetteki sorgulamalarında, 3 şüphelinin, bombalı saldırıyı düzenleyenlerle somut bağlantı kurulamadı. 3 şüpheliden 2’si savcılıktan, 1’i mahkemeden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Bombayla sır 2 saat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!