Önce gaspçılar, sonra Sancak’a saldıranlar...

Güncelleme Tarihi:

Önce gaspçılar, sonra Sancak’a saldıranlar...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 23:22

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’a 20 Ağustos günü düzenlenen silahlı saldırının sanıkları, lüks otomobil gaspı yapan bir çetenin elemanlarının yakalanmasının ardından gözaltına alındı. Mahkemeden serbest bırakıldıktan sonra Sancak’a yapılan saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle yeniden gözaltına alınan gaspçılardan T.Ü. ve C.F. ile biri eski özel harekatçı 4 kişinin Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguları sürüyor.

Önce gaspçılar, sonra Sancak’a saldıranlar...
Sancak saldırısında şok iddia

Haberin Devamı

ÖNCE GASPÇILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 Ekim günü Şişli’de, 7 Ekim’de de Bahçelievler’de lüks otomobilleri arkadan hafifçe çarptıktan sonra gasp eden kişileri belirledi. Polisin araştırmaları sonucu geçen Perşembe günü iki gasspı gerçekleştirenlerin Bahçelievler’de kaldığı evler be.lirlendi. Düzenlenen operasyonda S.B. (27), M.D. (33), T.Ü. (33), C.F. (32), H.Ç. (32) ve O.K. (27) gözaltına alındı. Gasp edilen otomobiller de ele geçirildi. Şüphelilerin ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda 4 tabanca, 50 adet fişek, gasp olaylarında parmakizi bırakmamak için kullanılan eldiven, çok sayıda araca ait kontak anahtarı ele geçirildi.

Önce gaspçılar, sonra Sancak’a saldıranlar...

Haberin Devamı

ÜÇÜ TUTUKLANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, pazar günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden haklarında çok sayıda suç kaydı ve arama bulunan H.Ç., O.K., ve S.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.Ü., C.F. ve M.D. ise serbest kaldı.

Önce gaspçılar, sonra Sancak’a saldıranlar...
Kılıçdaroğlu'ndan Murat Sancak açıklaması: ‘Haklarını savunuyorum tek satır haber yok’

BU SEFER TERÖR ALDI

Gasptan yakalanan kişilerden T.Ü. ve C.F.’nin 20 Ağustos’ta Murat Sancak’a düzenlenen silahlı saldırıya karışan kişilerden olduğu gerekçesiyle bu sefer Terörle Mücadele Şubesi tarafından gözaltına alındı.
Murat Sancak’a yapılan saldırıyla ilgili T.Ü. ve C.F. soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı. Bu sırada aldırıyı organize edip gerçekleştirdikleri gerekçesiyle eski özel harekatçı Z.Y. ile birlikte F.S., R.Y. ve S.B.O. da önceki gece gözaltına alındı.

Önce gaspçılar, sonra Sancak’a saldıranlar...
Murat Sancak'a saldırının failleri 'yakalandı'

ÖNCEDEN KEŞİF YAPMIŞLAR

İddiaya göre, Sancak’a saldırıyı eski özel harekatçı Z.Y. organize ederken, şüpheliler olay yerinde önceden keşif yaparak Sancak’ın evden işe gidiş saatleri belirlendi. Çapraz sorguya alınan 6 şüphelinin ifadelerinin devam ederken, emniyet savcılıktan gözaltı süresinin uzatılmasıyla ilgili talepte bulundu. Otomobil gaspı nedeniyle tutuklanan ve haklarında poliste bir çok suç kaldı olan S.B., H.Ç. ve O.K.’nın da Sancak’a saldırıyla ilgili sorgulanabilecekleri ifade edildi.

Haberin Devamı

Önce gaspçılar, sonra Sancak’a saldıranlar...

SUÇ MAKİNESİ

Gasptan yakalanan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan 3 kişinin poliste çok sayıda kaydı çıktı. Şüphelilerden H.Ç.’nin 14 adet suç kaydı, 8 aranma kaydı, O.K.’nın 9 suç kaydı, 3 aranma kaydı, S.B.’nin de ‘Kaesten öldürme’ suçundan arama kaydı, 10 adet suç kaydı olduğu bildirildi.

Önce gaspçılar, sonra Sancak’a saldıranlar...
Ethem Sancak'ın yeğeni, Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'a silahlı saldırı

ANKARA’DAN DA ÖZEL EKİP GİTTİ OLAY 2 GÜNDE AYDINLATILDI

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’ın otomobiline 20 Ağustos’ta düzenlenen saldırı, faillerinin bulunamaması nedeniyle tartışma yaratırken Emniyet birimleri, olayın 2 günde aydınlatıldığını savunuyorlar. Sancak ile yakın korumalarının yara almadan kurtulduğu saldırı, büyük yankı uyandırmıştı. Saldırının, terörle bağlantılı ve medyaya yönelik olduğu tartışması yapılmıştı. Olayın terör bağlantılı olabileceği ihtimali üzerine İstihbarat, Terör, Kriminal ve Olay Yeri inceleme noktasında uzman kişilerden oluşan “Özel” bir ekip oluşturulmuş, Ankara’dan giden bir ekip de çalışma yürüten bu özel ekibe dahil olmuştu.

Haberin Devamı

KAMERADAN TESPİT EDİLDİ

Yapılan çalışmada, saldırının yaşandığı bölgedeki bütün güvenlik kameraları saldırı günü olan 20 Ağustos’ta toplanarak incelemeye alındı. Yapılan araştırmalar sonrasında 21 Ağustos’ta saldırganların Sancak’ı evinden çıktığı andan itibaren takip ettiği belirlenmişti. Bu görüntülerden saldırganların kimliklerine de ulaşıldı. Özel ekip, yaptıkları incelemede hem olaya karışan aracın hem de içindekilerin terör örgütleriyle bir bağlantısının bulunmadığını 22 Ağustos itibariyle netleştirdi. Saldırının terörle bağlantılı olmadığı bilgisi de bu tarihte Emniyet Genel Müdürlüğü ile paylaşılırken Ankara’dan giden ekip dee bu bilgiden sonra geri döndü. Elde edilen bulgular ve saldırganların kimliklerine ulaşılmasının ardından terör bağlantısı çıkmamaması üzerine Terör bölümü dosyayı, Asayiş ve Organize suçlara bakan şubelere devretti. Bu arada saldırıyla ilgili yapılan incelemede, Sancak’ın saldırıdan önce tehdit edildiği, ancak Sancak’ın tehditlere rağmen polise başvurmadığı da belirlendi. (ANKARA)

ELE GEÇENLER

Haberin Devamı

Gaspçıların ev ve üzerlerinde yapılan aramada ele geçenler ise şöyle:
-4 adet tabanca.
-Bu tabancalara ait 50 adet fişek,
-1 çift siyah eldiven,
-1 adet sahte sürücü belgesi,
-Çeşitli araçlara ait anahtarlar,
-Gasp edilen otomobilden alınan dizüstü bilgisayar,
-1 adet müşteki şahsa ait kimlik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!