O çocuklara servis müjdesi

Güncelleme Tarihi:

O çocuklara servis müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 22:15

Elmadere, Soma faciasına en çok ‘kurban’ veren köydü. Köy çocuklarından 23’ü babasız kaldı. Okullarına bile ulaşamayan bu çocukların yüzü, Hürriyet’in durumu gündeme getirmesi üzerine dün sağlanan okul servisiyle biraz olsun güldü.

Haberin Devamı

Hürriyet'in gündeme getirdiği “Somalı çocuklar okumak istiyor” haberi ses getirdi. Haber sonrasında Kınık Elmadere’de servis olmadığı için okula gidemeyen ya da amele minibüsleri, motosikletlerle okullarına ulaşmaya çalışan liseli gençler için, dün köye okul servisi başladı.
Kınık’a bağlı 90 haneli Elmadere köyü, 13 Mayıs 2014’te meydana gelen, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasında en çok şehit veren köy olarak tanındı. Büyük bölümü akraba olan köyde madende çalışan 30 işçinin 11’i hayatını kaybederken, 23 çocuk da babasız kaldı.

MÜDÜRLÜK SESSİZ

Facia sonrası köyün tüm çocukları madenci olmak istemediklerini, okumak istediklerini söyledi. Ancak okullar açıldığından bu yana yaklaşık 20 gündür köyün liselileri için Milli Eğitim Müdürlüğü servis görevlendirmedi.
Liseli çocukların okula gidemediğini, nereye gittilerse yanıt alamadıklarını söyleyen köylüler isyan ederken; liseli erkekler tehlikeli 16 kilometrelik köy yolunu motosikletlerle, kızlar ise yer bulabildikleri amele minibüsleriyle aşmaya çalışıp okula gitmeye başladı. Bazı çocuklar ise. aileleri bu şartlarda okula gitmelerine izin vermediği için 15 gündür derslerden geri kaldığı için tepkiliydi.

Haberin Devamı

O çocuklara servis müjdesi
Soma’nın çocukları

BALBAY ‘EL KOYDU’

Hürriyet’in haberi sonrasında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, valilik ile görüştü. Elmadere’nin gençlerini dün köyden servis aldı. Faciada iki kardeşini kaybeden, madenci Sezai Yıldırım, “Haberden sonra Mustafa Balbay aradı. Bizimle görüştükten sonra valilik ile görüşmüş. Dün sabah çocuklarımızı okuldan servis aldı. Teşekkür ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!