'Bize verdiğin dersi aldık çocuğum'

Güncelleme Tarihi:

Bize verdiğin dersi aldık çocuğum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 07:22

Ankara’daki barış mitingindeki patlamanın en küçük kurbanı 9 yaşındaki Veysel Atılgan için öğretmeninin yazdığı mektup herkesi duygulandırdı. Öğretmen Sabahat Yıldırım sosyal medyada paylaştığı mektubunda şöyle dedi: "Şimdi söyle güzel gözlü, güzel yürekli çocuğum nasıl anlatayım arkadaşlarına barış sözcüğünün anlamını? Ben bu dersi seni anmadan nasıl veririm? Seni, barış sözünü kullanmadan anlatırsam eksik olur, barış dersem peki arkadaşların sormaz mı ‘Barış ölüme eş mi öğretmenim?’ diye."

Haberin Devamı

9 yaşındaki Veysel Atılgan önceki gün birlikte öldüğü babası İbrahim Atılgan’la memleketleri Batman’da toprağa verilirken dün Ankara’daki okulunda yas vardı.

Batıkent’teki Kürşad Bey İlkokulu girişinde tüm öğrencilere Veysel’in fotoğrafının yer aldığı yaka kartı takıldı.

Bize verdiğin dersi aldık çocuğum

Törene, Veysel’in öğretmeni Sabahat Yıldırım’ın haberi duyunca kaleme aldığı mektubu damga vurdu. Yıldırım, sosyal medyada da öğrencisiyle ilgili şu mektubu yayınladı:

"Sözlerime nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Şu ana kadar yaptığım en zor konuşma. Ankara'nın göbeğinde barış talebiyle toplanan insanlara yapılan hain saldırının acısı dalga dalga ülkemizin her bir yanına yayılırken çok üzgünüm ki okulumuzu da esir aldı. Her birimizde tarifi mümkün olmayan travmalar yaratan hain saldırıda kaybettiğimiz küçük yavrumuz Muhammet Veysel Atılgan'a seslenmek istiyorum. Mutlaka bir yerlerden bizi izliyordur. Sevgili yavrum, barış şenlik diye çıktığın evinden parçalanmış bedeninle döndün. Acımız tarifsiz ve büyük. O gülen yeşil güzel gözlerin artık dersleri izleyemeyecek, okuyamayacak, yazamayacak.

Haberin Devamı

Arkadaşlarınla ben seni asla unutmayacağız. Sizlerin büyüdüğünü görmek gelecekte bu ülkenin çarkını döndüren ama adalete barışa insanlığa güzel günlere döndüren kişiler olmanızı istediğimi sen de biliyordun. Ancak sen barış diyerek bunu dokuz yaşında yaptık. Bize verdiğin dersi aldık çocuğum. Yolun açık ışığın bol olsun. Seni hiç unutmayacağız."

Bize verdiğin dersi aldık çocuğum

Bize verdiğin dersi aldık çocuğum

Bize verdiğin dersi aldık çocuğum
Katliamın en küçük kurbanı: Veysel Atılgan

Sınıf arkadaşları tahtaya, “Barış getirmeye gitmişti. Veysel hep 9 yaşında” yazdı. Veysel’in 3/A sınıfındaki sırasına fotoğrafı konuldu ve karanfil bırakıldı.

Haberin Devamı

Bize verdiğin dersi aldık çocuğum

Okulun internet sitesinde de başsağlığı mesajı yayımlandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!