Erzurum’da çatışma: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Erzurum’da çatışma: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2015 17:16

Erzurum’un Şenkaya İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu.

Haberin Devamı

Şenyaka İlçesi’ne bağlı İnceçayır Ormanlık alanında yuvalanan PKK’lı teröristlere karşı İl Jandarma ekipleri tarafından bu sabah operasyon başlatıldı. Saat 11.30 sıralarında PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada, PKK’lıların açtığı ilk ateşle 2 asker şehit oldu.

Şehit askerlerden jandarma uzman çavuş Doğan Akgöbek’in Adana’daki ailesine haber verilirken, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, bölgede operasyon devam ediyor.

HATAY’DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Erzurum’da çatışma: 2 şehit

PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Akgöbek’in Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Haberin Devamı

Yeşilköy Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Tolunay Başar, Mahalle Muhtarı Ferhat Aydın birlikte verdi. Acı haberle yıkılan baba Bayram Akgöbek göz yaşlarına boğuldu. Haberi duyan yakınları ve komşuları eve akın etti. Dörtyol Belediyesi başta şehidin evi olmak üzere mahallenin giriş ve çıkışlarına Türk bayrakları astı.

OTOMOBİL ALDI, BİNEMEDİ

Erzurum’da çatışma: 2 şehit

Öte yandan şehit Akgöbek’in 1 ay önce aldığı otomobil, babasının evindeki garajda kaldı. Akgöbek, görev yeri olan Erzurum’a götürmediği otomobilin fotoğraflarını, ’İlk arabamı aldım çok şükür’ notuyla paylaşmış.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Erzurum’da çatışma: 2 şehit

Şehit jandarma uzman çavuş Şükrü Şahin için Erzurum Hava Meydan Komutanlığında cenaze töreni düzenlendi. Törene, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Erzurum Ak Parti Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, bürokratlar ve askerler katıldı. Yapılan törenin ardından Şehit Doğan Akgöbek’in cenazesi memleketi Hatay’ın Dörtyol ilçesine, Şükrü Şahin’in cenazesi ise Eskişehir’e gönderildi.

Erzurum’da çatışma: 2 şehit

Haberin Devamı

GENELKURMAY AÇIKLAMA YAPTI

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesi üzerinden şehit askerlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bugün saat 05.30’da, Erzurum Şenkaya ilçesinde bir gün önce bölücü terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla başlatılan operasyonda, kahraman iki silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal helikopter ile hastaneye sevk edilmiş, ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!