Sümeyye ve Bilal Erdoğan'a hakaret iddiasına hapis talebi

Güncelleme Tarihi:

Sümeyye ve Bilal Erdoğana hakaret iddiasına hapis talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 17:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Odatv internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında, 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan iddianamede, Sümeyye Erdoğan'ın, www.odatv.com'daki bir haberde kendisine hakaret edildiğini belirterek, suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Bilal Erdoğan'ın da aynı konu hakkında kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle şikayette bulunduğu belirtilen iddianamede, iki dosya arasında fiili ve hukuki irtibat olduğu gerekçesiyle dosyaların birleştirildiği aktarıldı.

İddianamede, şüpheli Barış Pehlivan'ın beyanında, söz konusu yazıya konu haberin Suriye resmi haber ajansının haberi olduğunu, haber metninde kaynağın gösterildiğini, haber konusunda herhangi bir erişim yasağının olmadığını ve suç kastının bulunmadığını söylediği belirtildi.

Sitede yayınlanan haber içeriğine de yer verilen iddianamede, şikayete konu edilen yazıda müştekilere yönelik düşünce ve ifade hürriyeti içermeyen hakaret içerikli ifadeler bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede, Barış Pehlivan'ın, Sümeyye Erdoğan ve Bilal Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!