Bakan Çelik: Bir anda bir çarpma sesi oldu bir inilti sesi duyuldu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çelik: Bir anda bir çarpma sesi oldu bir inilti sesi duyuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 12:03

Şanlıurfa eski Belediye Başkanı ve AK Parti milletvekili adayı Ahmet Eşref Fakıbaba, dün bir trafik kazası geçirdi.

Haberin Devamı

AK Parti'li eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kazanın gerçekleştiği anda Fakıbaba ile telefonla görüşüyordu. Kendisi de Urfa'dan aday olan Çelik, o anları anlattı:

"Bir programdan hızlıca bir başka programa geçmek için yolda hareket halindeydiler. 160'la gelirlerken, hız daha sonra 110'lara, 120'lere düşmüş. Şoförü sonradan bunu bana anlattı. O anda Fakıbaba ile telefonla konuşuyorduk. Bir anda bir çarpma sesi oldu. Bir inilti sesi duyuldu. Ben bağırıyorum filan ama, karşıdan kimse konuşmuyor. Sadece iniltiler geliyor. Ben telefonda bağırmaya devam ettim. Kaza olduğunu anladık. Telefonda çok bağırmış olmalıyım ki, şoförü duydu ve teleonu aldı. Şoför "kafamdan kan geliyor" dedi. Ne oldu diye sordum, bana başkanı vermesini söyledim. "Başkan konuşamıyor" dedi. Ama ben 20 dakika boyunca telefonla konuşmaya devam ettim. Bu arada arkadaşlar da ambulans çağırdılar. 20 dakika telefon devam etti. Fakıbaba'yı konuşmaya zorladık.Hiç olmazsa telefonla arkadaşları tutunmaya devam ettirelim dedik."

Bakan Çelik: Bir anda bir çarpma sesi oldu bir inilti sesi duyuldu

Haberin Devamı

HAYATİ TEHLİKE YOK

Faruk Çelik, ne Fakıbaba'nın, ne de beraberinde kaza geçirenlerin hayati tehlikesi olmadığını da belirterek, "Hayati bir tehlike hiç birisinde yok. Ama çok ciddi bir kaza" dedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Veli Fahri Pehlivan, trafik kazası geçiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın boyun ve bel omurgasında ikinci seviyede kırık bulunduğunu belirterek, ameliyat edilmesini gerektirecek herhangi bir durum olmadığını söyledi.

Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 Acil Servis ekiplerinin kısa sürede kaza yerine ulaştığını ve gerekli müdahaleyi yaptıklarını anlattı.

Fakıbaba ve beraberindeki 3 kişinin Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde tedaviye alındığını anımsatan Pehlivan, yaralılara özel ekip tarafından müdahale edildiğini dile getirdi.

Pehlivan, Fakıbaba'nın hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini paylaşarak, "Boyun ve bel omurgasında ikinci seviyede kırık mevcut. Ameliyatı gerektirecek herhangi bir durum yok. Sadece birkaç gün müşahede altında olması lazım. Şu anda gözetim altında, tedavisi devam ediyor. Diğer arkadaşların da durumları gayet iyi. Kazada yaralananların hayati tehlikesi bulunmuyor. Herkese büyük geçmiş olsun" şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bulunduğu otomobil, dün gece Şanlıurfa-Birecik karayolunun 60. kilometresinde devrilmiş, kazada Fakıbaba ve beraberindeki 3 kişi yaralanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!