Çocuklarıma şiddet yanlısı oyuncak bile almadım

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarıma şiddet yanlısı oyuncak bile almadım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 21:11

YARGITAY 16. Ceza Dairesi’ndeki Ergenekon Davası’nın temyiz incelemesinin üçüncü duruşmasına dün de bazı sanıkların ilginç savunmaları damga vurdu. Terör örgütü üyeliği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapse mahkum edilen Bekir Öztürk, “Bu dava, bu süreç AKP, CIA ve cemaatin ortak yürüttüğü kirli bir süreçtir. Bu nedenlerle Danıştay saldırısı davasının bu dosyadan ayrılmasını, davanın esastan bozulmasını ve yargılanan kişilerin itibarının iadesini istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Savunmalardan bazıları özetle şöyle:

Bekir Öztürk: 17-25 Aralık’ta gördük ki polisin hemen hemen çoğu, özellikle yüksek yargıda ise üç kişiden biri, doğrudan cemaatin adamı veya cemaatin etkisine girmiş kişilerdi. Hayatım boyunca trafik hariç suç işlemedim. 24 yıllık devlet memuruyum, memuriyetim devam ediyor. Çocuklarıma şiddet yanlısı oyuncak almadım. 49 yaşındayım, bir kavgada yumruk bile sallamadım. Ama, uydurma delillerle, eski savcı, kanun
kaçağı Öz’ün talimatıyla tutuklu Ali Fuat Yılmazer’in ekibiyle gözaltına alındım.


Levent Türkoğlu (sanık Ergün Poyraz’ın avukatı): Müvekkilim Ergün Poyraz, Zekeriya Öz’ün talimatıyla uydurma delillerle terör örgütü üyeliğiyle suçlandı ve 7 yıl tutuklu kaldı. Asıl hedef, yazmasının engellenmesidir. Yazdığı kitap AKP kapatma davasında delil olarak kullanılan yazardır. Husumet buradan gelmektedir, bu yönlendirmeyle davaya dahil edilmiştir. Sanıkların aklanması önemli değil, adalet, bir pislik çukurunun içine batırıldı. Bu, maalesef hukukçu olduğunu söyleyen kişiler tarafından yapıldı.

Haberin Devamı


İÇİNDE ÇİLEK FİYATI BİLE VAR


Ceyhan Mumcu (sanık Emin Gürses’in avukatı): 17 bin sayfa karar, 350 bin klasör. Dünya hukuk tarihinde böyle bir dosya yok. Bu kadar hacimli dosyada çilek fiyatlarından, Ömer Hayyam’ın dizelerine kadar birçok ayrıntı var ancak mahkemenin neden görevli veya yetkili olduğuna dair bir cümle yok.


ÖZ’E MEKTUP YAZDIM


BEKİR Öztürk, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’le ilgili de şöyle dedi: “Zekeriya Öz’e 5 yıl önce cezaevinden mektup yazarak, ‘Sayın Savcı Öz, meslekten atılmak çok gurur kırıcıdır. Gelin atılmadan önce istifa edin ‘kandırıldım, tuzağa düşürüldüm’ deyin. Bu cesareti gösterenleri millet sever. Size dava açacak olanlar da belki açmaktan vazgeçer. Sizin bundan sonra yapacağınız Kurtlar Vadisi dizisine senaryo yazmaktır. Bu işi iyi yaparsınız’ dedim. Cezalandırılmamı gerektiren bir tane hafif, bakın güçlü demiyorum, en ufak bir delil bulun, beni ilk derece mahkemesine göndermeden burada cezalandırın. Ama bulamazsınız, çünkü benimle ilgili yapılan aramalarda Türk bayrağı ve Atatürk posterleri dışında bir şey bulunamadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!