SGK Ne Zaman Emekli Olurum? | E Devlet ile Emeklilik Yaşımı Nasıl Hesaplarım?

Güncelleme Tarihi:

SGK Ne Zaman Emekli Olurum | E Devlet ile Emeklilik Yaşımı Nasıl Hesaplarım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 17:16

SGK Emeklilik Hesaplama Nasıl Yapılır? Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti Nedir?

Haberin Devamı

SGK online işlemler ile emeklilik tarihinizi kolayca öğrenebilirsiniz.Günümüz çalışanlarının iş hayatında en çok düşündüğü şey emekliliktir. Peki, ne zaman emekli olacaksınız?

Herkesin en çok sorduğu soru olan ‘’Ne Zaman Emekli Olacağım’’ sorusunun cevabı için SGK’ nın internet sitesinden emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz.


EMEKLİLİK HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ


Emeklilik Nedir?

Emeklilik, çalışma gücü azalan çalışanların, belirli bir çalışma süresini doldurması sonucu kazandığı haktır. Emekliğe hak kazanmış bireyler, çalışma hayatlarına son vermek istedikleri zaman işlerinden ayrılabilir, dinlemek isteyebilirler. Bu durumda bağlı oldukları sosyal güvenlik kuruluşuna başvurarak, emekli maaşlarını alabilirler.

Nasıl Emekli Olurum?

Emeklilik şartlarını tamamlamış olan bütün bireyler emekli olabilirler. Emekli olmak için çalışma süresini doldurulması ve prim ödenen gün sayısı tamamlanmalıdır. SGK üzerinden yapılan emeklilik için üç koşul vardır;

Haberin Devamı

A. Sigortalılık Süresi

Sigortalılık süresi, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına bağlı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarih ile tahsis yapılması için yazılı bulunduğu tarih, ölen sigortalılar için de ölüm tarihi arasında geçen süre olarak dikkate alınmaktadır.


B. Prim Ödeme Gün Sayısı

Prim ödeme gün sayısı; yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olarak geçen sürelere ait gün sayısını ifade etmektedir.


C. Yaş

Yaşlılık ve ölüm sigortalarından aylık bağlanmasına ilişkin haklardan yararlanmak için gereken koşullardan biri de “yaş” olup, tahsis talep tarihinde aranan yaş şartı, tahsis talep tarihinden doğum tarihinin çıkartılması suretiyle tespit edilir.


SGK Ne Zaman Emekli Olurum | E Devlet ile Emeklilik Yaşımı Nasıl Hesaplarım

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmeti Nedir?


İnternet kullanımın artması ve gelişmesi sonucunda hayatımız oldukça kolaylaşıyor. Önceden zorlukla hesaplanan emeklilik tarihi artık tek bir siteden kolayca halledilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi sitesinde bulunan hesaplama robotunda emeklilik yaşınızı hesaplayıp, ne kadar priminiz kaldığına dair emeklilik sorgulaması yapabilirsiniz.

Haberin Devamı


E-Devlet Üzerinden Emeklilik Tarihimi Nasıl Hesaplarım?

Resmi siteye girebilmek için öncelikle devlet tarafından verilen E-Devlet şifreleriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. E-Hizmetler uygulaması altında bulunan Emekli Hizmetleri sayfasında bulunmaktadır. Açılan sayfada bulunan formu doğum tarihi, cinsiyet ve işe ilk başlama tarihiniz ve SSK prim bilgileriniz ile doldurmanız gerekmektedir.
Verilen formu eksiksiz tamamlamanız halinde emeklilik yaşınızı hemen öğrenebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!