Ahmet Davutoğlu: Karne notlarını siz vereceksiniz

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Davutoğlu: Karne notlarını siz vereceksiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 21:48

Erzurum mitinginde halka seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Koalisyon görüşmelerini iyi niyetle yaptık ama aynı samimiyeti göremedik” dedi, CHP, MHP ve HDP’yi eleştirdi. Mitingde YSK’nın yasakladığı ‘Haydi Bismillah’ adlı parça çalındı.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim mitinglerinin ikinci durağı olan Erzurum’da cirit ekibiyle karşılandı. Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile geldiği İstasyon Meydanı’nda yaptığı konuşmada CHP ve MHP’ye sert sözlerle yüklenerek, özetle şu mesajları verdi:

“7 Haziran’dan sonra milletimiz ne dediyse başımızın üzerinde dedik. Koalisyon görüşmelerini iyi niyetle yaptık. Aynı iyi niyeti, samimiyeti muhataplarımızdan göremedik. Kendi tutumlarında inat ettiler. 4 siyaset ortaya çıktı, bir birlik ve uzlaşma. Biri CHP’nin takip ettiği blok siyaseti, biri MHP’nin izlediği Bahçeli’nin izlediği ‘hayır’ siyaseti. Biliyorum bundan MHP’li kardeşlerim de memnun değil. Biri de HDP’nin izlediği terör siyaseti. Milletin birliğine bölünmez bütünlüğüne kasteden herkes kahrolacak hiç merak etmeyin. CHP önce blok siyaseti dedi. Bir tarafta yüzde 60, bir tarafta yüzde 40 oy var dediler. Birbirlerine Başbakanlık teklif ettiler. Başbakanlığı millet verir millet. Başbakanlık ikram edilir mi? Medenice konuştuk. Ama Bahçeli her görüşmemizde hayır dedi. En sonunda Cumhurbaşkanımız olağanüstü seçim hükümeti kararı alınca hem CHP hem MHP hükümetten kaçtı. Bu zor dönemde terörle mücadele ederken Suriye’de sınır ihlalleriyle uğraşırken MHP ve CHP ülke yönetimine katılmayı reddetti. Şimdi terörle mücadelede Bahçeli nasıl talepte bulunur. Eminim MHP’li kardeşlerimiz de bunu görüyor.

Haberin Devamı

Ahmet Davutoğlu: Karne notlarını siz vereceksiniz

Bu sorumluluğu almaktan kaçındılar. Yeni bir seçim süreci başladı. Ülkeyi hükümetsiz bırakma hayali görenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık. 7 Haziran sonrasında puslu havayı hisseden çakallar gibi terör örgütleri meydana çıktılar. Mücadelemizi kararlı şekilde sürdürüyoruz. Hadlerini bildirdik.

Milletimiz minderden kaçanları, taşın altına elini koymayanları gördü. Notunu 1 Kasım’da inşallah vereceksiniz. Karne notlarını siz dolduracaksınız. 1 Kasım’da sizden iyi not bekliyorum.
bahçeli uyumayı seçti

Haberin Devamı

CHP Erzurum’da gelip cumhuriyetçilik iddiasında bulunabilir mi? Anayasa gel hükümeti birlikte kur demiş, biz yiğitçe çıktık. Ama onlar yokuz dediler, korkarlar onlar çıkamazlar. MHP, Bahçeli Erzurum’da milliyetçilik yapabilir mi? Terörle mücadele ediyoruz peki sen neredesin? Gel hükümet kuralım dedik, hayır dedi. Seçim hükümeti kuralım dedik, Sayın Bahçeli rahat rahat uyumayı tercih etti.”

Ahmet Davutoğlu: Karne notlarını siz vereceksiniz

Atlılar karşıladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzurum kent merkezinde atlı cirit ekibince karşılandı. Kentin girişinde Şah Dadaşlar Atlı Cirit Kulübü üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunu ekibince karşılanan Davutoğlu, otobüsten inerek bir süre atları sevdi, kulüp üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi ve halk oyunu gösterisini izledi. Gösteri sonrası ekiptekileri kutlayan Davutoğlu, kulüp üyelerinin bir süre atlarıyla eşlik ettiği parti otobüsünden Erzurumluları selamladı. Davutoğlu, şehir merkezine girişte otobüsten inerek bir grup gençle hatıra fotoğrafı çektirdi. (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!