Araç hasar kaydı ve tramer sorgulama, araç plaka sorgulama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Araç hasar kaydı ve tramer sorgulama, araç plaka sorgulama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2015 12:38

Araç hasar kaydı sorgulama ikinci el araba alım satım işlerinde sıkça kullanılan bir işlem. Aracınızın herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını haberimizin detaylarını inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama ikinci el araba alım satım işlerinde sıkça kullanılan bir işlemdir. Satıcı ve alıcı bahse konu olan aracın herhangi bir hasar kaydının olup olmadığını ve herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını bu sayede öğrenirler. Hasar sorgulama yapmak için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından oluşturulmuş 2 yöntem bulunmaktadır. Peki bu 2 yöntem nedir ? Detaylar haberimizde...

Araç hasar kaydı ve tramer sorgulama, araç plaka sorgulama nasıl yapılır

Araç sorgularınızı E-Devletten yapabilirsiniz.

E-DEVLET ARAÇ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Araç sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresi yardımı ile birlikte kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir işlemdir. E-Devlet sisteminin sunduğu hizmetlerden biri olan araç sorgulama işlemi için öncelikle E-Devlet şifresini temin etmeniz gerekir. Bunun için en yakın PTT şubesine kimliğiniz ile birlikte gidip başvurmanız gerekir.

Haberin Devamı

ARACINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki linke tıklayarak gelen sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Devamında gelen sayfada sizden T.C kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz istenir. Bu bilgileri girmeniz ve kontrol etmeniz ile birlikte “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

1- KAZA TESPİT TUTANAĞI SORGULAMA
Bu yöntem kullanılarak aracın herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını ve üzerine bir kaza tespit tutanağı olup olmadığını sorgulayabilirsiniz. 3 şekilde araç hasar sorgulama yapabilirsiniz.

a- Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama
b- Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama
c- Plaka ve Sürücü TC Kimlik No ile Sorgulama

Bu seçeneklerden size uygun olanı seçerek araç hasar kaydı sorgulama yapabilirsiniz.

KAZA TESPİT TUTANAĞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

2- OTOKONTROL5664 UYGULAMASI İLE HASAR SORGULAMA

Bu yöntem GSM şirketleri ile anlaşılarak kısa mesaj yolu ile araç hasar durumu öğrenme hizmetidir. Bu uygulama ile 4 şekilde sorgulama yapılmaktadır.

Haberin Devamı

a- Hasar Geçmişi Sorgulama
Aracınızın plakasını yazarak 5664’e gönderebilirsiniz. Araç bilgisi kısa mesaj olarak cep telefonunuza gelir.

b- Kaza Bilgisi Sorgulama
KAZA yazıp boşluk bırakarak, araç plakasını yazın, 5664’e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Kazaya karışan araçların kusur oranları cep telefonunuza gelmektedir.

c- Poliçe Bilgisi Sorgulama
Trafik veya araç kasko poliçesinin yürürlükte ve geçerli olup olmadığını 5664 kısa mesaj hattı vasıtasıyla öğrenme imkanına sahipsiniz. Ayrıca Sigorta poliçenizin hangi tarihte son bulacağını ve zorunlu trafik poliçenize uygulanan hasarsızlık indirim oranını öğrenmek için: TRAFIK veya KASKO yazıp, bir boşluk bırakarak araç plakasını yazıp 5664’e gönderebilirsiniz.

Haberin Devamı

d- Mağdur Bilgisi Sorgulama
Trafik kazası sonucu mağdur olan kişinin hasar tutarını hangi sigorta şirketinden alacağını ayrıca hasar dosya numarasını sorgulamak için; MAGDUR yazıp boşluk bırakarak, TC Kimlik No’sunu yazıp 5664’e gönderebilirsiniz. Hasar işlemlerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlayan sigorta ve hasar dosya numara bilgisi cebinize gelsin.

HASARLAR HANGİ YILLARI KAPSAR

Kayıtlarda bulunan ve hizmet verilen bilgiler 2003 yılından sonra yapılan hasar işlemleri için geçerlidir.

TRAMER NEDİR?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi olarak bilinen kurumun kısaltmasıdır. Bu sistem tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposu olarak değerlendirilebilir. Tramer sorgulama ile araca ait sigorta işlemleri görülebileceği gibi aracın ağır bir hasarı olup olmadığını görebilir, kaza bilgilerini takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

TRAMER ÜZERİNDEN YAPILABİLEN SORGULAMALAR

a- Araç hasar kaydı sorgulama

b- Mağdur bilgileri sorgulama

c- Araç trafik poliçesi sorgulama

d- Araç kasko poliçe sorgulama

e-Kaza yapan araçların kaza tespit tutanağı sonrası kusur oranlarını sorgulama

Tramer sorgulama, sürücülerin ve yeni araç sahibi olacakların kafasındaki birçok sorunun cevaplanmasına yardımcı olur. Örneğin; belli bir bütçe ayrılarak alınacak olan 2.el aracın bir hasarı olup, olmadığı öğrenilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!