İstanbul'da kuvvetli yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kuvvetli yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 12:25

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak. Yağış 3 saat boyunca aralıklarla devam edecek. Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, 'İnsanlar 3 saat içinde dışarı çıkması gerekmiyorsa çıkmasınlar, 3 saat yağış olacak çünkü' dedi. Öte yandan meteoroloji hava durumunu tahminini güncelleyerek yağışlara karşı tekrar uyardı.

Haberin Devamı

İşte Pof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'nun açıklamaları:

"3 tane yağış bantı var. Adalar yakası üzerinden Anadolu yakasına geliyor. İnsanlar 3 saat içinde dışarı çıkması gerekmiyorsa çıkmasınlar. Bir yere gitmek zor olacaktır. Yağıştan dolayı trafik kilit olacak, giderler taşabilir, yağış olacak zor olur. İnsanlar programlarını buna göre yapmalı. Önümüzdeki 3 saat boyunca yağış var…"

İstanbulda kuvvetli yağış uyarısı

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu

12.00'YE KADAR SÜRECEK

Yapılan açıklamada, "İstanbul radarından alınan son görüntüler ve yapılan değerlendirmelere göre, Anadolu Yakası, İstanbul Boğazı ile Adalar çevresinde önümüzdeki 3 saat süresince aralıklarla devam edecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerle olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Açıklamada kuvvetli yağışın saat 12.00'a kadar süreceği kaydedildi.

Haberin Devamı

ÖĞLEDEN SONRA MARMARA'NIN DOĞUSUNA DİKKAT...

KOCAELİ, SAKARYA, YALOVA, BURSA VE BİLECİK'E DİKKAT...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde bugün ve önümüzdeki günlere ilişkin hava tahminlerini güncelledi. İstanbul'da kuvvetli yağış uyarısına neden olan hava kütlesinin Marmara Denizi üzerinde, Adalar ve güneyinde kaldığını belirten yetkililer, İstanbul'da yağışın yarın sabaha kadar aralıklarla devam edeceğini açıkladılar.

Hürriyet'e bilgi veren yetkililer, "İstanbul'da kuvvetli yağışa neden olmasını beklediğimiz kütle deniz üzerinde kaldı. Marmara Denizi üzerinde, Adalar ve güneyinde kaldı. Şuanda İstanbul'da özellikle Boğaz ve doğusunda, Anadolu yakasında yağışlar sağanak yağmur şeklinde devam ediyor. Bu yağışın yarın sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor" dediler.

ÖĞLEDEN SONRA MARMARA'NIN DOĞUSUNA DİKKAT...

Bugün öğleden sonra Marmara'nın doğusunda; Kocaeli, Sakarya, Yalova , Bursa ve Bilecik'te görülecek yağışların kuvvetli olacağı (metrekareye 50 kg. yağış düşmesi bekleniyor) beklentisiyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Haberin Devamı

ZONGULDAK, DÜZCE, BARTIN, KARABÜK, KASTAMONU...

Bugün yağışlar Marmara dışında, İç Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da görülecek. Özellikle Batı Karadeniz kıyı kesiminde; Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Kastamonu kıyılarında şiddetli olacak, metrekareye düşen yağış miktarı 100 kg'ı bulacak.

GECE ANİ SELE DİKKAT!

Bu gece ise Doğu Akdeniz'de; Adana, Osmaniye ve Hatay'da görülecek gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle İskenderun, Dörtyol, Erzin çevrelerinde su baskını ve ani sel riskine karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılıyor.

SICAKLIKLAR 4 İLE 7 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, hava sıcaklıklarının bugün yurdun batı bölgelerinde, Marmara ve Ege'de; yarın ise İç ve Doğu bölgelerinde 4 ile 7 derece arasında azalmasını bekliyor.

Haberin Devamı

YARIN ANİ SEL, SU BASKINI, HEYELANA DİKKAT!

Alınan bilgiye göre yarın Orta ve Doğu Karadeniz; Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yağışlar çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Bu nedenle vatandaşların yine meydana gelebilecek ani sel ve su baskınıyla heyelan riskine karşı tedbirli olmaları gerekiyor.

Uzmanlar, 12 saat içinde metrekareye 21 ile 50 kg arasında yağış düşmeseni 'kuvvetli'; 50 ile 75 kg düşmesini 'çok kuvvetli'; 75 ile 100 kg arasında düşmesini 'şiddetli'; 100 kg'dan fazla ise 'aşırı yağış' olduğunu anımsatıyor.

YAĞIŞLAR NE KADAR DAHA SÜRECEK?

Yağışlı sistemin Çarşamba ve Perşembe günleri iç ve doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra; hafta sonu yurdu terk edeceğini tahmin ediyor.

Haberin Devamı

ÜÇ BÜYÜK İLİN HAVA TAHMİNİ

Ankara ve İstanbul'da sıcaklıklar 26 dereceden 20 dereceye düşerken; hafta sonunda yağışların kesilmesine karşın, sıcaklıkların 20 derece civarında olması öngörülüyor. İzmir'de ise yağış da sıcaklıklarda düşüş de beklenmiyor.

İstanbulda kuvvetli yağış uyarısı
Balkanlar'dan serin ve yağışlı hava geliyor

İstanbulda kuvvetli yağış uyarısı

İstanbulda kuvvetli yağış uyarısı

MODA

İstanbulda kuvvetli yağış uyarısı

ATAŞEHİR

İstanbulda kuvvetli yağış uyarısı

ÜSKÜDAR

Fotoğraflar twitter'dan alınmıştır...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!