Kılıçdaroğlu: Neyi açıkladıysak AKP bildirgesinde

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Neyi açıkladıysak AKP bildirgesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 00:58

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin seçim beyannamesinde, CHP’nin bildirgesinde yer alan vaatleri sıraladığını belirterek, “İyi de 13 yıldır niye yapmadın kardeşim?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, Zonguldak ve bazı ilçelerinde düzenlenen mitinglerde halka hitap etti.

Haberin Devamı

7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulmasının ‘kaçak sarayda oturan zat tarafından engellendiğini’ savunan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

EN TUTARLI HESABI BİZ YAPTIK

“AK Parti dün seçim bildirgesini açıkladı. Biz 7 Haziran’dan önce neyi açıklamışsak aynılarını kendi bildirgelerine koydular. ‘Emekliye 2 maaş verecektik’ diyoruz. Efendim, ‘Parayı bulamazsınız, para yok’ dediler. Şimdi onlar da koydular. Bu neyi gösteriyor? En tutarlı hesabı yapan parti CHP’dir. ‘Taşeron işçiye kadro vereceğiz’ dedik. ‘Veremezsiniz, nereden vereceksiniz?’ dediler. Baktım onlar da koymuşlar. Eyvallah, çok memnun olduk. ‘Asgari ücret 1500 lira olacak’ dedim. Bizi işverenlere şikâyet ettiler. Dün baktım onlar da koymuşlar, ‘Asgari ücret 1300 lira olacak’ diye. Şimdi size oy almak için ‘Emekliye biz de para vereceğiz, asgari ücreti biz de arttıracağız’ diyecekler. İyi de 13 yıldır niye yapmadın kardeşim. CHP söyledikten sonra mı aklın başına geldi? CHP’nin siyaset anlayışında siyasetçi cebini doldurmayacak, vatandaşın cebi dolacak. Vatandaş zenginleşecek, köşeyi dönecek. Eski algıları tümüyle değiştirin. Ne diyorlardı; CHP proje üretemez, CHP Türkiye’nin gerçeklerini bilemez. Bunlar hep kavga eder. Bugün son iki seçim bildirgesine bakın. Türkiye’nin bütün sorunlarına çözüm üreten partiyiz. En nitelikli kadrolar CHP’de var.

Haberin Devamı

ÇOCUK MUSUN, KANIYORSUN

Çözüm süreci bitti, batağa saplandılar. Ne diyorlar? ‘PKK bizi kandırdı.’ Sen çocuk musun? PKK seni kandırıyorsa senin Başbakanlık koltuğunda ne işin var? Askerleri, Genelkurmay Başkanı’nı ‘Terörist’ diye hapse attılar. ‘Biz o davaların savcısıyız’ dediler. Aradan süre geçti, ‘Orduya kumpas kurdular’ dediler. Ne oldu? ‘Paralel bizi kandırdı.’ Sen çocuk musun? Herkesin kandırdığı bir hükümet Türkiye’yi yönetebilir mi?

ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRACAĞIM

4 yıl yetki istiyorum. Bu ülkeyi ayağa kaldıracağım. İşsizlik, yoksulluk belasından kurtaracağım. Kardeş kavgasının olmadığı, huzurun ve barışın olduğu bir Türkiye. Kadın erkek eşitliğinin olduğu, kadınların güler yüzle çocuklarını okula gönderdiği bir ülke.”

Haberin Devamı

BEN DE ABDULLAH GÜL DE CUMHURİYET’E BORÇLUYUZ

Fakir fukaralıktan gelip, fakirin sırtına bindiler. Ben de fakirlikten geldim. Üniversiteye giden, 7 kardeşten sadece benim. Devletin en önemli görevlerine geldim. Bu, Atatürk’ün, Cumhuriyet’in sayesinde oldu. Cumhuriyet’e çok şey borçluyuz. Başımızda bir sultan, diktatör olsaydı, Anadolu’nun bir köyünden nasıl birisi devletin en önemli makamlarına gelirdi? Nasıl Abdullah Gül gelirdi Kayseri’den Türkiye’nin 11’inci Cumhurbaşkanı olurdu? Cumhuriyet’in sayesinde oldu.

Atatürk Meydanı’nı açtı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitap ettikten sonra ilçe merkezinde yürüyerek Alaplı Belediyesi’nin düzenlediği Atatürk Meydanı açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, bütün dünyada barışı savunan tek liderin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirtti. Kaymakam Altuğ Çağlar, anıtta Atatürk'ün ölüm tarihindeki 8’i sonsuzluk işareti olarak yan çevirdiklerini ancak vatandaşların yanlış anlayıp düzeltmeye çalıştığını anlattı. Çağlar, 8’in yeniden sonsuzluk işareti şeklinde düzenleneceğini kaydetti. Anıtı açarken vatandaşlarla sefie çektiren Kılıçdaroğlu'na emekli bir öğretmen, KPSS'de 70 puan alan çocuğunun atamasının yapılmadığını söyledi ve yardım istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!